sobota 24. června 2017

Objev tříprstého mumifikovaného těla v Peru

Tříprstý, mumifikovaný humanoid nalezený v Peru, může změnit příběh lidského původu.


V lednu jsem v Hadově týdnu informoval o nálezu bizarní tříprsté ruky. Tentokrát to není jen ruka, ale celá, dochovaná mumie...

Pozoruhodné mumifikované tělo bylo objeveno v Nazce, v Peru. Mumifikované tělo humanoidní postavy s prodlouženou lebkou a třemi prsty na každé ruce je jistě fascinující, ale je skutečné? A pokud ano, co by nám mohlo říci o lidských dějinách?

Vědci s otevřenou myslí, kteří studují lidský původ, se ocitnou v situaci, kdy musí identifikovat tento překvapivý objev jako pravdivý, pravděpodobný, nebo falešný nález. V těchto situacích je důležité zůstat zvědaví, ale přesto skeptičtí. Jak ukazuje nedávné odhalení 300 000 let starých ostatků v Maroku, dějiny lidstva se stále mění.

Jaime Maussan, zpravodajský novinář z Mexika, poprvé představil tento nález filmovým tvůrcům Gaia. Připojili se k týmu výzkumníků a vědců, kteří se nacházeli blízko Nazcy, aby prošetřili příběh mumifikovaného těla. 



Jedním z vedoucích vědců, který zkoumá tento případ, je Dr. Konstantin Korotkov, profesor na univerzitě v Saint-Petersburgu. Dál se účastnili Dr. José de Jesús Zalce Benítez, forenzní expert na Národní lékařské fakultě Mexika a Ph.D. Natalia Zaloznaja, vedoucí obrazové analýzy Lékařského institutu MIBS.

Tělo je vysoké 168cm a poměrově velmi podobné lidem. Vlastnosti, kterými se ale liší, jsou však tři dlouhé prsty na každé ruce, prodloužená lebka a scházející nos a uši (pouze otvory v těchto oblastech.) Dr. Korotkov ve videu tvrdí, že tyto rysy nejsou deformace, ale tělo je "jiné stvoření, jiný humanoid".

Mumifikované tělo, nalezené u Nazky, je pokryto bílým práškem, který byl zjevně použít k usušení kůže a zachování pozůstatků. Dává kůži šedivý vzhled. Vnitřní orgány jsou údajně neporušené.

Uhlíkové datování vzorků z těla ukazují stáří mezi 245 - 410 nl. V současné době probíhá sekvenování DNA. Melissa Tittlová, ředitelka společnosti Gaia, ve videu uvádí, že probíhá další analýza výsledků testů CAT.

M.K. Jesse, muskuloskeletální radiolog z University of Colorado Hospital, řekl Gaii, že se zdá nepravděpodobné, že by někdo změnil lebku nebo ruce, aby dosáhl jedinečného vzhledu.

Senior ředitel Gaia, Jay Weidner, říká, že petroglyfy, které se nacházejí v blízkosti mumifikovaného těla, také ukazují tříprsté humanoidní postavy.
Dr. Korotkov poukázal na to, že v jihoamerické ikonografii existuje mnoho dalších příkladů tříprstých postav - mohly by tyto zobrazení vycházet z reality? Nebo jsou jen umění?

Kolem mumifikovaného těla se vynořuje mnoho otázek: Je-li vše skutečné, je to příklad zapomenutého lidského druhu? Jsou tyto jedinečné rysy deformacemi - buď vývojovými, nebo záměrnými? Mohl by to být důkaz nehumánního druhu? Pokud by se prokázala pravost, co by tento objev znamenal pro studium lidského původu a dávné minulosti? K zodpovězení takových otázek je zapotřebí další zkoumání nálezu.


Zdroj: ANCIENT ORIGINS
Share:

0 komentářů:

Okomentovat