neděle 16. července 2017

28. Hadův týden



Vítám vás v novém týdnu. Co mne nejvíc zaujalo minulý týden? Asi moje krásná, nová mala, s kameny přímo na míru pro mojí maličkost. Řekněte sami, není krásná?
Vyrobeno: Buddhi náramky




Všechny fotografie zachycují zámek v Děčíně...


Megalitické počátky: Göbekli Tepe a starověký Peru - stejní architekti?


Je o 6 500 let starší než Stonehenge a vznikl 7 000 let před tím, než byly postaveny pyramidy. Kultovní megalitický komplex usazený na kopcích nedaleko dnešního dne Sanliurfa v jihovýchodním Turecku. Göbekli Tepe vzkvétalo před ohromujícími 12 000 - 14 000 lety a dodnes zachované pozůstatky stále vykazují vysoký stupeň sofistikovanosti a megalitické inženýrské dovednosti. V devadesátých letech, kdy Robert Schoch vykřikoval, že Sfinga by mohla být o mnoho tisíc let starší, než se dříve myslelo, byl zesměšněn. Graham Hancockova oblíbená teorie o 12 000 let staré civilizaci v době ledové byla bojkotovaná. Dnes, tento jedinečný a pozoruhodný starodávný komplex otřásá základy vědy a dějin, probouzí zájem o lidský původ a byl datován německými archeology, uhlíkovou metodou, do konce poslední doby ledové.


Aztécká věž lebek: Konstrukce trofejí s 650 oddělenými hlavami, nacházející se pod Mexico City, z rituálních obětí mužů, žen a dětí


Archeologové našli více než 650 lebek zazděných do vápna a tisíců fragmentů ve válcové stavbě v blízkosti Templo Mayor, jednoho z hlavních chrámů v aztécké metropoli Tenochtitlan, který se později se stal Mexico City.



Chemoterapie může šířit rakovinu a vyvolat agresivnější nádory, varují vědci

Výzkumníci v USA zkoumali dopad léků na pacientky s rakovinou prsu a zjistili, že léky zvyšují šanci na migraci rakovinných buněk do jiných částí těla, kde jsou téměř vždy smrtící. Asi 55 000 žen je v Británii každoročně diagnostikováno s rakovinou prsu a 11 tisíc zemře z jejich nemoci.
Mnohé dostávají chemoterapii před chirurgickým zákrokem, ale nový výzkum naznačuje, že i když v krátkodobém horizontu léky zmenší nádory, můžou spustit šíření nádorových buněk v těle. Teorie je taková, že toxické léky přepnou mechanismus oprav v těle, který nakonec umožní nádorům růst znova a silněji. Také zvyšuje počet "vchodů" na cévách, které umožňují šíření rakoviny v celém těle.

Dr. George Karagiannis z Lékařské univerzity Albert Einstein na univerzitě Yeshiva v New Yorku zjistil, že u myší chemoterapie rakoviny prsu zvyšuje počet rakovinných buněk, které cirkulují v těle a v plicích.


Mor je zpátky, tentokrát v Novém Mexiku 

Tři lidé v Novém Mexiku byli nakaženi morem podle místních zdravotních úředníků, kteří tento týden oznámili dva nejnovější případy. Ano, je to stejné onemocnění, které během 1300 let zabilo asi 50 milionů lidí na třech kontinentech, ačkoli dnes je léčitelné antibiotiky.








Nový objev v labyrintu Ravne

Objev nových chodeb pod pyramidpou Slunce
Dr. Sam Osmanagich, Ph.D. prozkoumal 6. července 2017 nově objevené nezasypané chodby v podzemním labyrintu Ravne. Většina nových tunelů v labyrintu Ravne byla naplněna až po okraj materiálem  (volný písek a malé říční kameny). Odhaduje se, že jde o dílo neznámé civilizace před 4.600 lety. Tunely, objevené a prozkoumané 6. července 2017 nebyly zaplněny, ale byly otevřené a vedou severním a jižním směrem.


Astrologické výstrahy pro příští týden

  • Do soboty působí Mars v kvadratuře s Uranem. Je aspektem vyvolávajícím výstřednosti, výbušnost a nestálost. Pozor na nervozitu a netrpělivost.
  • Do středy působí kvadratura Venuše s Neptunem. Aspekt způsobuje milostná zklamání, zradu a nevěru. Lidé nejsou schopni unést realitu v lásce a utíkají před ní.
  • Kvadratura Slunce s Uranem. Způsobuje umíněnost, špatný úsudek, nervové a srdeční poruchy. Lidé projevují přehnanou impulsivnost.
  •  Kvadratura Jupiteru s Plutem. Na společenské úrovni se vykládá jako podvody, poškození systému, práva. Také lze vysvětlovat jako ničení hodnot, přírody, ekosystémů.
Pro celý rok 2017 pak platí i následující...
  • Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

1 komentář:

  1. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat