neděle 17. září 2017

37. Hadův týden



Vítám vás v novém týdnu. Minulý týden mne  zaujala (asi budete překvapeni) zprávička v MF Dnes, o výskytu klíšťat nakažených boreliozou. Myslím, že je vcelku přínosná a hlavně nešíří podivnou urbanolegendu rozšířenou v ČR, o neškodnosti boreliozy. I u některých lékařů jsem totiž zaznamenal v přístupu k této nemoci podivné názory. Namátkou... "Pokud jste neměli červený flek, nemůžete mít boreliózu". "Dostanete antibiotika a za 14 dní budete přeléčený a zdravý", (borelioza je mimochodem v současné době neléčitelná). "To snad nemůžete myslet vážně, že máte z boreliozy trvalé následky", tuto perlu pronesla jedna nejmenovaná neuroložka k mé maličkosti. Atd. atd.

Další hezký článek jsem našel zde: Klimatologové předpovídají planetě novou dobu ledovou!
Na zprávě je zajímavé to, že naprosto stejnou zprávu jsem komentoval loni touto dobou, s konstatováním, jak klimatologové na začátku jara děsí s globálním oteplováním (málo z nich má patrně v kanceláři klimatizaci), zatímco s odchodem léta propadají depresi a v nadcházející zimě vidí začátek doby ledové. Zvláštní...


Jeskyně pod Antarktidou nejspíš ukrývají dosud neznámé formy života

Aus­tral­ští věd­ci zkou­ma­jí fas­ci­nu­jí­cí jes­ky­ně, kte­ré se na­chá­ze­jí pod Antark­ti­dou. Ty jsou dí­ky ak­tiv­ní­mu vul­ká­nu Mount Ere­bus tak tep­lé, že by moh­ly po­sky­to­vat do­mov řa­dě růz­ných zví­řat a rost­lin.



Písmo v kameni: Inga Stone - starobylá památka znázorňující vzácnou "hvězdnou mapu"

Nejznámější symboly na Inga Stone jsou ty, které představují souhvězdí Orionu a Galaxii Mléčné dráhy. Odborníci se odkazují na kámen Inga jako na "výjimečný archeoastronomický památník, neexistující kdekoliv jende na světě."

Inga kámen, označovaný také jako "Pedra Do Inga", je v současnosti jednou z nejvýznamnějších archeologických památek na světě . Nachází se v obci Ingá, ve vnitrozemí brazilského státu Paraíba.

Inga Stone obsahuje stovky podivných symbolů a " hvězd ", které se táhnou přes skálu o délce 245 metrů, výšce 3 metry.




Klíšťata ve velkých městech jsou častěji nakažená boreliózou než v přírodě

PRAHA Příznaky nebezpečné boreliózy, která zrádně připomíná chřipku, se u řady pacientů objevují teprve nyní. Typická červená skvrna po kousnutí klíštěte se vytvoří asi jen u polovině lidí. MF Dnes zjistila, že největší riziko nakažení boreliózou je překvapivě ve velkých městech. Nejvíce infikovaná klíšťata jsou v Praze a Brně.




Maltské megalitické chrámy

Badatelé zkoumají staré legendy o dávných obyvatelích ostrova Malta.














Astrologické výstrahy pro příští týden

  • Jupiter v opozici s Uranem. Aspekt vyvolává přehnanou impulzivitu a problémy s tepnami. V globálním měřítku zvyšuje možnost nehod a katastrof.
  • Opozice Marsu s Neptunem. Aspekt přináší hyperemotivitu, sklon k únikům a iluzím. 
Pro celý rok 2017 pak platí i následující...
  • Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat