neděle 15. října 2017

41. Hadův týden



Vítám vás v novém týdnu. Krom článků níže mne minulý týden až tak moc věcí nezaujalo. V každém případě je jistou zajímavostí skutečnost, že se na mne v poslední době několik lidí obrátilo s otázkou, kdy podle mne začal Věk Vodnáře (patrně to souvisí s různými esoterickými články). Protože se nespokojili s odpovědí, že já osobně dávám přednost védskému systému Yug, nedalo mi to a našel jsem na webu krátký a zhusta hezky srozumitelný článeček o problému začátku Věku Vodnáře. Takže pokud i vy si trápíte hlavu s Vodnářem, tak článeček najdete >>ZDE>>.






Psychospirituální krize nebo úzkostná porucha?


V poslední době se „náhodou“ setkávám s lidmi, kteří právě prochází, nebo prošli psychospirituální krizí. Bohužel i přes osvětu Stanislava Grofa a organizací jako je Diabasis, se stále v našich končinách o psychospirituální krizi neví, zaměňuje se s úzkostnou poruchou a léčí se psychofarmaky, což celý proces akorát zhoršuje a prodlužuje.

Podle astrologie (i podle Stanislava Grofa) jsou příčinou psychospirituální krize vzájemné tranzity Uranu, Neptunu nebo Pluta. Finsko-americký astrolog Antero Alli říká: Pokud dojde ke spojení těchto tranzitů a stresu, tak psychospirituální krize startuje se 100% intenzitou a nejsou potřeba žádné další spouštěče.


30 000 let staří Sungirští  Homo sapiens se poprvé představili ve 3-D virtuální realitě

Visual Science and the RAS Institute of Ethnology and Anthropology s podporou vše-ruského vědeckého festivalu "Nauka 0+" rekonstruovaly tváře Sungirů - Homo sapiens,  kteří žili před 30 000 lety ve středním Rusku a jsou považováni za předky dnešních severních a východních Evropanů. Nová 3D animace virtuální reality přivádí Sungiry k životu. Vědecky přesná vizualizace vychází z kosterních pozůstatků z místa Sungir, jedné z nejsevernějších paleolitických osad v Evropě, stejně jako z údajů předchozích snah o rekonstrukci vzhledu Sungirů.
Co je Sungir?

  • Nachází se v oblasti Vladimir v centrálním Rusku, Sungir je zdaleka nejsevernější prehistorické osídlení raných moderních lidí v Evropě. To bylo nejprve vykopáno archeology v roce 1956.
  • Na místě bylo nalezeno více než 80 000 kulturních a domácích artefaktů, místo je považováno za sezónní lovecký tábor. Mnoho z artefaktů je vyrobeno z mamutích kostí, arktických lišek a kamenů. Korálky, přívěsky, zoomorfické figurky, rytiny a oděv obohacují naše poznatky.
  • Na místě byly objeveny pozůstatky devít lidí. Nejlépe zachovalé patřily dvěma sourozencům ve věku přibližně 10 a 13 let. Byly použity k vytvoření 3D animace VR.
  • Desetiletí výzkumů v oblasti Sungir přispěly k pochopení lidského vývoje, migrace a kultur paleolitické Evropy.




Abych uvedl následující zprávu na pravou míru... Protože jsem astrolog považuji stále Pluto za devátou planetu a tudíž pro mne je níže zmíněné těleso planetou č. 10 😎

Tisková zpráva NASA říká, že naše sluneční soustava má 9. planetu

Začátkem tohoto měsíce vydala NASA tiskové prohlášení, v němž uvedla, že je pravděpodobné, že naše sluneční soustava má devátou planetu - i když je těžké ji najít.
Planeta by mohla mít desetkrát větší hmotnost než Země a měla by se nacházet ve dvacetkrát větší vzdálenost od Slunce než Neptun. Označuje se to jako "planeta devět", a zatímco je velmi obtížné získat jasné důkazy o její existenci, někteří vědci jsou naprosto přesvědčeni, že je tam venku.

"Existuje nyní pět různých linek observačních důkazů, které poukazují na existenci planety devět," uvedl Konstantin Batygin, planetární astrofyzik v Kalifornském technologickém institutu (Caltech), který je součástí týmu pro hledání planety.

"Pokud byste toto vysvětlení odstranili a představili si, že Planeta devět neexistuje, pak vytvoříte více problémů, než vyřešíte. Najednou máte pět různých hádanek a musíte jim navrhnout pět různých teorií. "


Poznání skutečných kořenů raných městských států může zrušit učebnice


Vznik státní moci byl logickým důsledkem přesunu k usedlému zemědělství, nebo jsme si to aspoň mysleli. Až do nedávné doby jsme také předpokládali, že starodávné národy přivítaly výhody tohoto způsobu života i růstu vedoucího státu, protože to bylo klíčové pro rozvoj kultury, řemesel a občanského řádu.

Během posledních 50 let se na tomto obrazu objevilo stále více trhlin. Nyní víme, že ustálené zemědělství existovalo několik tisíc let před vznikem městských států Blízkého východu a Asie. V uplynulých letech byli archeologové ohromeni, když našli 11 000 let staré struktury, jako jsou domy v Göbekli Tepe, v jižním Turecku. Ty byly postaveny lidmi, kteří pěstovali a kteří také rozvíjeli specializované dovednosti, umělecké i řemeslné.

"Nejméně 4000 let existovaly ustálené komunity, ale žádný důkaz o státní moci"

To také představuje klíčovou otázku, která v 21. století rezonuje, zda existuje nezbytná souvislost mezi státní mocí a komunitním životem.



Astrologické výstrahy pro příští týden

  • Jupiter v opozici s Uranem. Aspekt vyvolává přehnanou impulzivitu a problémy s tepnami. V globálním měřítku zvyšuje možnost nehod a katastrof.
  • Pouze v pondělí působí kvadratura Marsu se Saturnem. Lidé se snaží násilím měnit zaběhlé děje. Aspekt způsobuje citový chlad a násilí. Pozor na zlomeniny. Doporučuje se vyhýbat se horským tůrám.
  • Opozice Slunce s Uranem. Aspekt způsobuje umíněnost a špatný úsudek. Lidé jsou také přehnaně impulsivní. Aspekt může komplikovat nervové  a srdeční onemocnění.
Pro celý rok 2017 pak platí i následující...
  • Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat