neděle 10. prosince 2017

49. Hadův týden



Vítám vás v novém týdnu. Máme tady druhou adventní neděli a pokud jste ještě neměli čas zajít na Staroměstské náměstí, tak to tam vypadá právě tak, jako na fotografii...

Bestie vyhlíží ježíška, nebo pozoruje vránu...


Supererupce jsou zřejmě mnohem častější, než jsme si mysleli  

Pod povrchem Země číhají supervulkány, jejichž erupce by mohly zasáhnout celé kontinenty a změnit podnebí na dlouhá desetiletí. Podle nových odhadů nejsou intervaly mezi supererupcemi zase tak dlouhé.


Alkohol a cigárko. V Česku si denně zapálí 2,4 milionu a alkohol pije 600 tisíc lidí

V Česku přibývá lidí, kteří každý den kouří a pijí alkohol.


Náš vesmír vznikl ve výhni singularity Velkého třesku. Anebo nevznikl?  

Brazilský astrofyzik Neves navrhuje, že se můžeme obejít bez problematické singularity Velkého třesku. Podle něj současné fázi rozpínání vesmíru předcházelo jeho smršťování, podle modelu Velkého odrazu (Big Bounce).




Astrologické výstrahy pro příští týden

  • Do úterý bude působit kvadratura Venuše s Neptunem. Lidé mají v lásce tendence utíkat před realitou a zkrátka aspekt vztahům nepřeje. Dejte si pozor na prochladnutí, aspekt podporuje záněty krku a ledvin.
Pro celý rok 2017 pak platí i následující...
  • Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat