neděle 14. ledna 2018

2. Hadův týden



Vítám vás v novém týdnu. Zaujal mne následující verš. Ač velmi starý, rozhodně stojí za zamyšlení...
Pohleď, zemřel jsem jako kámen a vzešel jako rostlina,
zemřel jako rostlina a stal se zvířetem.
Zašel jsem jako zvíře a povstal jako člověk,
proč se bát smrti, už nebudu ničím menším.
Až zemru jako člověk,
získám tím andělská křídla
a jako anděl opět budu obětován,
abych se stal, jak chápu, božím dechem.
Džaláleddín Balchí Rúmí, súfijský mystik a básník z 13. století


Tajemné "tyčkovité tvary" vyvolávají teorie o starověkých tvorech na Marsu

Formace zachycené roverem Curiosity mají šířku jeden až dva milimetry a jsou dlouhé až pět milimetrů.
Nasa spustila vlnu divokých spekulací dne 3. ledna poté, co odhalila tajemné útvary na fotografiích z  Marsu. Tmavé útvary, které se zdají být jakoby leptané na skalách, byly zachyceny roverem  Kuriozity na Vera Rubin Ridge. Vědci však ve skutečnosti nevědí,co jsou tyto tvary ve skutečnosti.
Mají šířku jednoho až dvou milimetrů a délku až pět milimetrů a byli zachyceny kamerou Curiosity Mars Hand Lens Imager (MAHLI) v řadě vysoce detailních detailních záběrů .
"Jsou pozoruhodně podobné stopám fosilních stop, které jsem studoval a fotografoval zde na Zemi," řekl Barry DiGregorio, výzkumný pracovník Buckinghamského centra pro astrobiologii ve Velké Británii. "Jestli to nejsou stopové fosilie, s jakým jiným geologickým vysvětlením NASA přijde?"







Astrologické výstrahy pro příští týden

  • Do čtvrtka bude působit kvadratura Slunce s Uranem. Aspekt v lidech vyvolává umíněnost, sklony k impulsívním a špatným rozhodnutím. Lidé cítí přehnanou touhu po nezávislosti, jsou nervózní a snadněji podléhají stresu. Pozor by si měli dávat kardiaci.
  • Pouze v pondělí bude působit kvadratura Venuše s Uranem. Aspekt způsobuje prudké změny v citech, potlačování citů a citové napětí. Aspekt přeje povoláním spjatým s módou, filmem, reklamou.
Pro celý rok 2018 pak platí i následující...
  • Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat