neděle 4. února 2018

5. Hadův týden



Vítám vás v novém týdnu. Do nového týdne zajímavý citátek.
Nejobyčejnější lež je ta, kterou člověk obelhává sám sebe; obelhávat jiné je poměrně výjimečný případ. - Nuže, nechtít vidět, co vidíme, nechtít vidět tak, jak to vidíme, toť téměř první podmínka pro všechny, kdo jsou straníky, v jakémkoli smyslu: člověk stranický se nezbytně stává lhářem.
Antikrist - Friedrich Wilhelm Nietzsche


Magnetické pole Země je připraveno k přepólování

Asi před 40 000 lety póly prošly neúspěšným pokusem o prohození a poslední plná výměna byla asi před 780 000 lety, takže jsme nyní již trochu opožděni. Magnetické pole planety se již mění, což může znamenat, že se póly připravují na převrácení, a zatímco ještě nemůžeme potvrdit, že obrácení je na blízkém horizontu, je už proces v oblasti možností.
Ve snaze zjistit, zda je přepólování bezprostřední, vědci začali využívat satelitní snímky a složité výpočty ke studiu posunu magnetického pole. Zjistili, že roztavené železo a nikl vypouští energii z dipólu na okraji jádra Země, což je místo, kde se vytváří magnetické pole planety. Také zjistili, že severní magnetický pól je obzvláště turbulentní a nepředvídatelný. Pokud jsou magnetické bloky natolik silné, aby dostatečně oslabily dipól, póly se oficiálně přepnou.
Zatímco není jisté, že výpadek nastane bezprostředně, činnost v jádru Země naznačuje, že je to možné v blízké budoucnosti. Takže, jak by mohl přesun pólů ovlivnit naše životy?
To co by následovalo, by byla elektronická noční můra... Když se póly přepnou, přijde planeta o  ochranný štít geomagnetického pole, které by se mohlo zmenšit na pouhou desetinu své normální síly. Proces může trvat staletí a po celou dobu bude pronikat sluneční radiace k povrchu planety více než obvykle.
Pokud by záření dosáhlo povrchu Země, způsobí, že by některé oblasti nebyly obývatelné a způsobí zánik celých druhů živočichů. Předtím se však oslabené magnetické pole projeví na oběžných drahách satelitů, které v minulosti trpěly poruchou paměti a dalšími poškozením, když byly vystaveny takovémuto záření. Dojde k likvidaci rozvodných, počítačových sítí a jejich výpadky by mohly trvat desítky let.


Zkáza posledních mexických dinosaurů  

…aneb Co provedla impaktní megatsunami
Globální katastrofa, způsobená dopadem planetky Chicxulub před 66 miliony let, bývá modelována a líčena různým způsobem. V žádné dosud zveřejněné interpretaci událostí nicméně nechybí efektní fyzikální projevy typu obří expandující „koule“ rozžhaveného materiálu, smrtonosného roje vymrštěných tektitů, extrémně silné rázové vlny, neuvěřitelně silného zemětřesení a v neposlední řadě i gigantické megatsunami, valící se světovými oceány a pobřežími.


Archeologové hlásí objev století. V Guatemale odkryli obří síť ztracených mayských měst

V džungli středoamerické Guatemaly se podařilo najít rozsáhlou síť pozůstatků mayských měst. Vědci odkryli přes 60 tisíc ruin pocházejících z období říše Mayů. Umožnila to laserová technologie, která z výšky skenovala danou oblast a odhalila pod porostem pozůstatky domů, paláců, pyramid i opevnění. Archeologové tvrdí, že je to největší úspěch za posledních 150 let.


Je stvoření vytesané do zdi Angkorského chrámu "domestikovaný" dinosaurus? 

Mohl by to být Stegosaurus, nebo Rhinceros nebo Prase divoké...
Inu posuďte sami.




Astrologické výstrahy pro příští týden

  • Do úterý působí kvadratura Venuše s Jupiterem. Přináší nesoulad mezi láskou a legitimitou, nepořádek a zmatky v osobním životě a neuvážené uzavírání manželství.
  • Od úterý působí kvadratura Slunce s Jupiterem. Lidé neznají míru, zbytečně utrácí, aspekt je svádí k přejídání, samolibosti, mrhání příležitostmi a penězi.
Pro celý rok 2018 pak platí i následující...
  • Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat