neděle 1. července 2018

26. Hadův týden


Vítám vás v novém týdnu. Do nového týdne citátek o astrologii...

"Astrologie nemá žádnou užitečnější funkci než to, objevit nejvnitřnější povahu člověka a vyvést ho do jeho vědomí, aby ho mohl naplňovat podle zákona světla."
Aleister Crowley



Starověcí indičtí mudrci, kteří měli pokročilé znalosti o vědě a technice  

Mnoho moderních vědců se považuje za ty první, kteří vytváří veškerý technologický pokrok, který dnes používáme. Přesto mnohé z takzvaných objevů nejsou nic jiného než re-vynálezy vytvořené zkoumáním znalostí starších. Mnoho věcí souvisejících s vědou a vynálezy má svůj původ v myšlenkách a představivosti mudrců starověké Indie.

Zákon gravitačních sil a Bhaskaracharya
Bhaskaracharya nebo Bhaskara druhá byla indickým astronomem a matematikem, který se narodil v roce 1114 a zemřel kolem roku 1185. Narodil se ve vesnici Vijjadit v Mharastře. Jeho přežívající matematické práce se nazývají "Bijaganita" a "Lilavati". Tito se ve vědeckém světě nemění. Navíc matematik také napsal pojednání s názvem "Siddhant Shiromani". V tomto pojednání popisuje astronomická zařízení, matematické techniky, zatmění a planetární polohy.
Tento indický matematik a astronom objevil gravitační síly před tisíci lety. Ve svém textu "Surya Siddhant" mudrc popisuje gravitační sílu takto: "Objekty spadnou na Zem kvůli síle přitažlivosti země. Země, planety, souhvězdí, měsíc a slunce jsou proto těmito silami drženy na oběžné dráze."

Letadla a létající objekty - Maharshi Bhardwaj
Úspěchy mudrce Maharshi Bhardwaj jsou popsány v textech nazývaných "Purana". Byl jedním ze Sedmi Velkých Mudrců neboli Rishi. Jeho moudrost je uznávána dodnes. Ve vzdálené minulosti, v Mahabharata a Ramayane, byly použity aeronautické vynálezy - oblast, která byla v té době velmi pokročilá.
Maharshi Bharwaj objevil a popsal o způsobu, jakým se létající stroje, nebo kosmické lodě objevily a zmizely a způsob, jakým cestovaly z jedné planety do druhé.

Garga Muni, moudrost z hvězd
Garga Muni byl hlavním astrologem krále Prithu. Tento král byl považován za pozemskou inkarnaci hinduistického boha Višnu.
Málo věcí o Gargovi Muniovi víme, ale je známo, že byl mudrcem, který vášnivě studoval hvězdy. Ve své práci s názvem "Garga Samhita" zahrnoval 60% všech dnes známých astrologických věd. Tento mudrc popisoval podrobná pravidla astrologie ve své práci. (Mějte na paměti, že hranice mezi astrologií a astronomií nebyla taková, jak je definována dnes.)

Vishwamitra - vynálezce raket
Vishwamitra byl nejprve králem a pak mudrcem. Stal se jedním z nejvíce uctívaných a oceňovaných mudrců Indie. On je Rishi ve třetí knize Rigvedy. Před tisíci lety objevil rakety. Byl také silným válečníkem, a tak učil Rámu, jak fungují rakety a jejich užití.
Střely popsané tímto mudrcem byly mnoha typů. Některé byli ohnivé, jiné kouřili. Kromě toho existovaly i střely jako měsíc a slunce.

Sushruta a chirurgie
Sushruta byl indický chirurg, který napsal pojednání s názvem "Sushruta Samhita." V Indii je považován za "zakladatele a otce chirurgie". Kromě toho je jeho pojednání považováno za nejlepší vědecký komentář týkající se oblasti chirurgie.
Sushruta byl lékař, který pracoval ve Varanasi. Říká se, že žil někdy mezi lety 1200 a 600 př.nl. Mytologické texty tvrdí, že tento mudrc se naučil operace od Dhanvantari, hinduistického boha medicíny, sám.

Otec atomové teorie - Acharya Kanad
O Johnu Daltonovi se často říká, že je vynálezcem atomové teorie, ale to není pravda. Koncept atomu a atomové teorie se objevil před 2600 lety, vynalezl ho mudrc Acharya Kanad. Byl prvním člověkem v historii, který popisoval atomy a molekuly. Vysvětlil: "každý objekt stvoření je tvořen atomy, které se navzájem propojují a vytvářejí molekuly."

Chanakya a politické vědy
Chanakya byl mudrc a učitel císaře Chandragupta. Archeologické objevy naznačují, že tento císař byl prvním člověkem v historii, který vládl nad celým indickým subkontinentem. Chanakya napsal pojednání o politické vědě pod názvem "Arthasastra" a dnes je stále uznáván jako politický a ekonomický myslitel.


Zlato, Páv, Lotusový květ a další světoznámé indické symboly   

Indie je velmi krásná země a má kulturu plnou symbolizmu. V dalším textu jsou uvedeny některé z populárnějších indických symbolů.  Jsou to některé z ikon, které jsou velmi relevantní při odhalení povahy indické kultury.







Tunguzský meteorit spadl jinde

Před 110 lety došlo nad Sibiří k záhadné události, která stále není
spolehlivě vyřešena
Astronom Vladimír Koval, který se otázkou tunguzského meteoritu
zabývá už téměř půl století, vyslovil novou hypotézu.




Astrologické výstrahy pro příští týden

  • Do úterý bude působit opozice Slunce se Saturnem. Aspekt vyvolává pocit mraků nad hlavou. Nese překážky v sebevyjádření. V lidech vyvolává pesimistický pohled na svět, chlad a nedostatek smyslu pro humor. 
  • Od čtvrtka působí opozice Slunce s Plutem. Jedná se o poměrně autodestruktivní aspekt. Lidé si před sebe staví neviditelné problémy a překážky a ničí sami sebe jejich"překonáváním".
Pro celý rok 2018 pak platí i následující...
  • Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat