neděle 12. května 2013

20. Hadův týden

Vítám vás v novém týdnu. Minulý týden byl ve znamení poněkud proměnlivého počasí a poměrně silných srážek. V sobotu jsme neodolali a vyrazili na tradiční "Hladový pochod" ze Srbska do Berouna, kterým otvíráme turistickou sezónu. Cesta pokaždé končí ve skvělé mexické restauraci LaPaz v Berouně, kde se vždycky neskutečně přejíme :-) Tentokrát bylo putování ve znamení vody ze spodu i ze shora. Díky tomu jsme mohli konečně vidět Bubovické vodopády v plné kráse, pročež se k tomuto zážitku fotografiemi ještě vrátím.


Bubovické vodopády

Bestie a v pozadí boty Gábiny - vypovídají o kvalitě bahna na cestě :-)



Objevili vědci „brazilskou Atlantidu“?

Vědci objevili stopy po potopeném kontinentu na dně Atlantického oceánu. Žula vzniklá na souši byla objevena na dně oceánu u pobřeží Brazílie. Vědci naznačují, že by mohlo jít o součást potopeného kontinentu, který zmizel před mnoha miliony let – již dostal označení „brazilská Atlantida.“

Alternativní teorie vesmíru obsahuje i odhalení nekonečného zdroje energie.

Kvantová gravitace a holografická hmota, zní název pojednání ředitele Havajského ústavu pro sjednocenou fyziku. Nassim Haramein v něm formuluje alternativní chápaní vesmíru, gravitace i energie o kterém tvrdí, že se může stát řešením mnoha globálních problémů.

Jak je to s pyramidami na Kanárských ostrovech?

Pyramidy v Guimar byly objeveny na ostrově Tenerife na konci 80. let minulého století členy Mezinárodní konfederace pro zkoumání Atlantidy, což byla skupina amatérských badatelů paranormálních jevů, a nález brzy přilákal pozornost veřejnosti.

Díky statistickým trikům změny klimatu postupují rychleji, než kdo čekal.

Klimatická změna probíhá stále rychleji… nebo pomaleji. Trend vyjde podle toho, v jakém roce graf začneme.
Jan Hollan, mluvčí brněnského klimatologického ústavu CzechGlobe, v interview pro Ekolist (duben 2011) tvrdil, že „Změny klimatu postupují rychleji než kdo čekal.“ Cituji: „Podstatnější oteplování nastalo od sedmdesátých let a během čtyřiceti let podstatně zrychlilo“. Tohle totiž tvrdí klimatický panel OSN.


A jak tento týden ?


Diagram ukazuje situaci ve středu 15.5.2013



Jak vypadají jednotlivé aspekty ?


  • Slunce
    stojí ve znamení Býka. Slunce v tomto znamení způsobuje že do popředí lidského snažení se dostávají peníze, nemovitosti, územní nároky. V tomto znamení Slunce podporuje v lidech materiální touhy.
    Do pátku působí konjunkce Slunce s Venuší bude zvýrazňovat význam druhého pohlaví, které nám dává inspiraci. Aspekt pomáhá stabilizaci citového života, umožňuje i nalézt milostný ideál.
    Konjunkce Slunce s Marsem spojuje vůli s činností dává energii a schopnost zvládat i hůře řešitelné děje a situace.
    Konjunkce Slunce s Merkurem je aspekt, který zlepšuje chápavost, schopnost se učit a umožňuje prosazení intelektu.
  • Lilith - Černá Luna, která ovlivňuje pudovou sexualitu, stojí ve znamení Blíženců. Způsobuje spiritualizaci, zjemnění smyslnosti. V tomto znamení je smyslnost podřízena rozumové kritice a její instinktivní tendence jsou oslabovány.
  • Merkur
    stojí do středy ve znamení Býka. V tomto znamení je pro povzbuzení intelektu třeba dobrých aspektů. Jinak myšlenky ovládá pouze materiálno, finanční záležitosti, umíněnost. Planeta v tomto znamení zpomaluje myšlení, ale upevňuje postoje a názory. Přeje zahrádkářům, bankovnímu sektoru.
    Od čtvrtka již bude stát ve znamení Blíženců. V tomto znamení je planeta dobře postavena. Zlepšuje mentální obratnost, přeje studiu, a obecně mezi lidmi pomáhá prosazení inteligence.
    Dominantním aspektem je celý týden konjunkce Merkuru s Venuší, která vede ducha ke krásným a příjemným věcem. Přeje milostné korespondenci, zlepšuje vyjadřovací schopnosti, přeje pokoušení a něze. Obecně pak nosí úspěch těm kdo zabývají literaturou.
    V pátek začne působit kvadratura Merkuru s Neptunem, která způsobuje špatnou paměť, apatii, nevyrovnanost, psychickou únavu a deprese.
  • Venuše
    stojí ve znamení Blíženců. Symbol lásky a tělesnosti v podvojném znamení. Může svádět k nevěrám, dejte si pozor i na infantilní milostná vzplanutí:-))). Planeta přeje poezii, tanci, smlouvy uzavřené v tomto období vedou obvykle k úspěchu.
    Do středy bude Venuše poškozena. Bude způsobovat, že lidé rychle střídají své názory, to co v citech platilo včera, zítra již je jinak. Chování se soustřeďuje pouze na efekt, vztahy jsou posuzovány spíše tím jak vypadají pro druhé a co si druzí myslí.
    Do středy působí kvadratura Venuše s Neptunem. Působí potíže a zklamání v citovém životě. Často způsobuje zradu, nevěru. Lidé jsou zmítáni neslučitelnými sny a snahami. Nejsou schopni nést realitu v lásce a utíkají před ní. Pozor na prostydnutí, aspekt způsobuje záněty močových cest a krku.
    Od pátku již bude situace mnohem příznivější.
    Od pátku bude působit konjunkce Venuše s Jupiterem, která přeje umění a všem kteří se uměním zabývají. Aspekt přeje dlouhodobým milostným vztahům a přináší štěstí při cestování.
    Od pátku bude působit i sextil Venuše s Uranem. Podporuje vznik náhlých lásek a přátelství. Podporuje i mimomanželské vztahy, přeje umění, zvláště filmovému a zintenzivňuje citové prožitky.
  • Mars
    stojí do ve znamení Býka. V tomto znamení je planeta vždy poškozena. Planeta podporuje agresivitu a potlačuje v lidech citovost. Lidé po vlivem Marsova působení většinou marní energii orientací na peníze. Dejte si rozhodně pozor na prochladnutí, neb planeta přeje angínám a zánětům krku.
  • Jupiter 
    stojí ve znamení Blíženců. Planeta je zde v exilu, špatně umístěná. Nicméně Jupiter má ze své podstaty pozitivní působení. Lze tedy počítat s dalším rozvojem technologií a to především informačních. Na druhou stranu je třeba si uvědomit, že v poslední době je tento rozvoj na úkor tradičních technologií a postupů a je otázkou, zda další rozvoj digitalizace a virtualizace je skutečně to nejlepší co si lze přát... Díky tomu lze očekávat problémy v komunikaci jak na lidské tak na technické úrovni.
  • Saturn
    stojí ve znamení Štíra a je retrográdní. V tomto znamení by měl Saturn ukončit vše co se nepodařilo v předchozím období opravit, revidovat, dořešit. Přináší očištění od všeho co není v souladu s osudem, záměrem, přirozeným během věcí. Toto očištění můžeme chápat jak v pozitivním tak i v tom definitivním a smrtícím slova smyslu. Znamená konec všeho starého, neživotaschopného, očištění a vznikání věcí nových. Díky retrográdnosti bude mít spousta současných událostí kořeny v minulosti.
    Trigon Saturnu s Neptunem přeje magii a okultismu a pomáhá prosazování nových neotřelých myšlenek.
  • Uran 
    stojí ve znamení Skopce. Uran, vládce Vodnáře, vnáší do prvního znamení vlny poznání. Postavení symbolizuje boj za altruistické cíle, boj proti zkostnatělým strukturám, boj za osvobození proti diktaturám, boj za nové poznání. V tomto postavení může postavení vytvořit nečekané a nové situace, které mohou být ovšem i nad lidské síly. V každém případě je nutné počítat s tím, že doba, již tak dosti neklidná, se stane ještě poněkud výbušnější.
    Kvadratura Uranu s Plutem. Ta znamená změnu, zvrat. Tato změna může proběhnout jak na úrovní společenské, materiální, či může dojít k zvratu ve vědeckém poznání. K této změně ale může dojít i poněkud bouřlivým způsobem. 
  • Neptun 
    stojí ve znamení Ryb. Vliv planety by měl vnést duchovno do našeho života. Lze očekávat, že mnohem větší počet lidí než dnes pochopí, že materiálno není vše, a že musí svým životů dát smysluplnější rozměr. Obecně získají větší význam jak duchovní nauky, tak umění. 
  • Pluto 
    stojí ve znamení Kozoroha. Pluto je retrográdní a tak budou veškeré změny přibržděny a dočasně uspány. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje k svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například). Samozřejmě se nabízí myšlenka že se vlastně otvírá možnost konečného zametení s demokracií - nastolení Nového světového řádu. I když nejsem až tak velký příznivce konspirativních teorií, tento závěr se mi jeví jako logický. Nicméně je i jiná možnost interpretace. Vzhledem k tomu že v Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024 je možné že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, tak z důvodů vlivu přírodních sil.
Pokud čtete tyto stránky pravidelně jistě víte, že poloha posledních tří planet je vždy dlouhodobá a symbolizuje směr kterým se doba ubírá z dlouhodobého hlediska.

Tento týden bude nejsilněji působit Venuše a Mars.

Mějte se hezky...
Hade


Share:

0 komentářů:

Okomentovat