pondělí 9. prosince 2013

49. Hadův týden

Vítám vás v novém týdnu.

První mráz u Labe




Egyptská věštkyně: v roce 2014 se změní mapa světa 

Příští rok změní mapu světa. Rusko bude mít větší vliv než Amerika a Čína. Saúdskou Arábii čekají v nejbližší budoucnosti záplavy.
To jsou jen některá proroctví, jež vyslovila v interview pro Hlas Ruska Egypťanka Joy Ayyad.


A jak tento týden ?


Diagram ukazuje situaci ve středu 11.12.2013

Jak vypadají jednotlivé aspekty ?
  • Slunce
    stojí ve znamení Střelce. V tomto znamení jsou lidé ovládání ideály, které potřebují pro podepření vůle a cestu vpřed. Postavení je příznivé pro společenské styky, akce, přeje filosofii, cestování.
    Konjunkce Slunce s Merkurem. Je to aspekt, který zlepšuje chápavost, schopnost se učit a umožňuje prosazení intelektu.
  • Lilith - Černá Luna, která ovlivňuje pudovou sexualitu, stojí ve znamení Raka. V tomto znamení v lidech podporuj smyslnost. Představivost transponuje a rozšiřuje erotickou sféru.
  • Merkur
    stojí ve znamení Střelce. V tomto znamení planeta umožňuje upřít myšlenky a vůli k jednomu cíli. Přeje studiu cizích jazyků, studiu filosofie, práv medicíny. Rozvíjí náboženské sklony a přeje autorům dobrodružných knih a cestopisů.
    Do čtvrtka působí trigon Merkuru s Uranem. Zlepšuje chápavost, přeje reklamě ale poněkud škodí soustředění, neboť se lidé často zabývají až příliš vzdálenými problémy.
  • Venuše
    stojí ve znamení Kozoroha. Planeta v tomto znamení přeje především párům kde je mezi partnery velký věkový rozdíl. Obecně pak v lidech vyvolává spíše sklony k samotě. V umění přeje především zpěvu.
  • Mars
    stojí ve znamení Vah. Planeta je v tomto znamení poškozena. Přináší hádky, boje, má neblahý vliv na partnerské vztahy i společenský život. Lidé se snadno rozptýlí, činnost je otupena nedostatkem vytrvalosti.
    Od pátku působí opozice Marsu s Uranem. Nese sklony k výstřednostem, nestálost a sklony k násilí. Způsobuje hádky a roztržky ve vztazích i mezi cizími lidmi. Vyvolává silné nervové napětí. Jedná se o velmi výbušný aspekt. Na místě je určitě varování před nehodami a neštěstími vyvolanými, jak lidským faktorem, tak přírodními silami.
  • Jupiter 
    stojí ve znamení Raka. Bude retrográdní a přibrzdí tak výsledky svého působení. Planeta je v tomto znamení vždy dobře postavena. Jupiter v tomto znamení vede lidi správným směrem. Přeje činnostem směřujícím k zlepšení finanční situace, k zlepšení společenského uznání. Umožňuje úspěšný rozvoj projektů kterým se lidé věnují již delší dobu.
    Trigon Jupitera se Saturnem. Aspekt rozvíjí tvůrčí schopnosti. Podporuje vytváření koncepcí, umožňuje předvídat a vážit situaci.
  • Saturn
    stojí ve znamení Štíra. V tomto znamení by měl Saturn ukončit vše co se nepodařilo v předchozím období opravit, revidovat, dořešit. Přináší očištění od všeho co není v souladu s osudem, záměrem, přirozeným během věcí. Toto očištění můžeme chápat jak v pozitivním tak i v tom definitivním a smrtícím slova smyslu. Znamená konec všeho starého, neživotaschopného, očištění a vznikání věcí nových.
  • Uran 
    stojí ve znamení Skopce a je retrográdní. Uran, vládce Vodnáře, vnáší do prvního znamení vlny poznání. Postavení symbolizuje boj za altruistické cíle, boj proti zkostnatělým strukturám, boj za osvobození proti diktaturám, boj za nové poznání. V tomto postavení může postavení vytvořit nečekané a nové situace, které mohou být ovšem i nad lidské síly. V každém případě je nutné počítat s tím, že doba, již tak dosti neklidná, se stane ještě poněkud výbušnější.
    Kvadratura Uranu s Plutem. Ta znamená změnu, zvrat. Tato změna může proběhnout jak na úrovní společenské, materiální, či může dojít k zvratu ve vědeckém poznání. K této změně ale může dojít i poněkud bouřlivým způsobem. 
  • Neptun 
    stojí ve znamení Ryb. Vliv planety by měl vnést duchovno do našeho života. Lze očekávat, že mnohem větší počet lidí než dnes pochopí, že materiálno není vše, a že musí svým životů dát smysluplnější rozměr. Obecně získají větší význam jak duchovní nauky, tak umění. 
  • Pluto 
    stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje k svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například). Samozřejmě se nabízí myšlenka že se vlastně otvírá možnost konečného zametení s demokracií - nastolení Nového světového řádu. I když nejsem až tak velký příznivce konspirativních teorií, tento závěr se mi jeví jako logický. Nicméně je i jiná možnost interpretace. Vzhledem k tomu že v Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024 je možné že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, tak z důvodů vlivu přírodních sil.
Pokud čtete tyto stránky pravidelně jistě víte, že poloha posledních tří planet je vždy dlouhodobá a symbolizuje směr kterým se doba ubírá z dlouhodobého hlediska.

Tento týden bude nejsilněji působit Jupiter, síla ostatních planet je vyrovnaná.

Mějte se hezky...
Hade
Share:

0 komentářů:

Okomentovat