neděle 29. prosince 2013

51. Hadův týden

Vítám vás v novém týdnu a zároveň i prvním týdnu roku 2014. Doufám, že jste všichni strávili Vánoce klidně a užili jste si dárky :-) Horoskop pro tento týden vychází současně i jako vstupní horoskop pro rok 2014. Přiznejme si, horší horoskop si lze představit jen dosti těžko. Doufejme proto, že hvězdy přehání a vstoupíme do dalšího roku klidně a bez komplikací a celý rok proběhne bez větších problémů...

Labe nad elektrárnou


Ženy spí více než muži. 

Možná jste si všimli, že u většiny párů spí ženy více než muži. Podle nedávného výzkumu amerických vědců je to přirozené a je to daň za multitasking.

Nová míza pro holografický vesmír?

Koncept vesmíru jako hologramu, který byl poslední dobou v defenzívě, si opět získal pozornost médií díky příznivým výsledkům simulací vnitřní energie černých děr.Z víření rovnic teorií strun a kvantové gravitace se před časem vynořil koncept vesmíru jako hologramu. Původně ho navrhl Gerard "t Hooft a v rámci teorií strun interpretoval Leonard Susskind a ve slavné AdS/CFT korespondenci aplikoval Juan Maldacena. Když se to tak vezme, je to docela velká psychedelie i na kvantovou fyziku. Stručně řečeno, podle holografického principu je entropie hmoty ve vesmíru úměrná ploše a nikoliv objemu, jak by se čekalo. Objem je podle něj pouhou iluzí a vesmír je ve skutečnosti hologramem, který vzniká promítnutím dvojrozměrné informační struktury.

Pokus, který se vzpírá logice: částice spolu komunikují ze záhrobí

Člověk už si pomalu zvykl na to, že se ve světě elementárních částic dějí roztodivné věci, které se často vymykají zdravému rozumu, ale že by spolu mohly být ve spojení dvě částice, z nichž jedna vlastně ani neexistuje, je přece jenom trochu moc. Jenže přesně tohle ukázal nedávný pokus izraelských vědců.

Horcí kandidáti na Darwinovy ceny 2013

Novinář, který v rámci hry na bezdomovce umrzl, stopaři ležící uprostřed silnice nebo procházka se zapálenou cigaretou po benzinových nádržích. Vítejte na přehlídce horkých kandidátů na letošní Darwinovy ceny.



A jak tento týden ?


Diagram ukazuje situaci ve středu 1.1.2014

Jak vypadají jednotlivé aspekty ?
  • Slunce
    stojí ve znamení Kozoroha. Slunce v tomto znamení představuje srdce a Kozoroh led. Srdce jsou proto v tomto znamení zmrzlá a lidé rezervovaní v citech. Slunce v tomto znamení přeje obchodům s nemovitostmi, technickým povoláním, dává předvídavost, opatrnost a vytrvalost.
    Bohužel do čtvrtka bude Slunce poškozeno. V lidech bude podporovat egoismus, dvojakost, podezřívavost a kariérismus.
    Konjunkce Slunce s Merkurem. Je to aspekt, který zlepšuje chápavost, schopnost se učit a umožňuje prosazení intelektu.
    Konjunkce Slunce s Plutem. Při tomto aspektu silně zesiluje působení pudů. Lidé lidé snadno podléhají sexualitě, temnu a tajemnu. Jedná se o neúprosně osudový aspekt, svazky vzniklé v období tohoto aspektu jsou temně osudové a pevné jako okovy. Aspekt může pomoci k rozuzlení záhad, ale odhalení jsou často plná úzkosti.
    Do čtvrtka působí kvadratura Slunce s Uranem. Způsobuje umíněnost, špatný úsudek, nervové poruchy, pozor by si měli dávat i kardiaci. Lidé pociťují přílišnou touhu po nezávislosti přehnanou impulsivitu.
    Kvadratura Slunce s Marsem. Způsobuje že lidé energií plýtvají a špatně užívají. Lidé mají tendenci svou činností ohrožovat svůj život. Aspekt slouží bojovným ideálům sebeobětování se ve válkách, bojích. Často způsobuje nekontrolované změny v přírodě, přírodní pohromy.
    Opozice Slunce s Jupiterem je aspektem, který způsobuje, že lidé neznají míru v žádné oblasti. Projevuje se i mylným odhadem, lidé mrhají příležitostmi a penězi.
    V pátek začne působit konjunkce Slunce s Venuší. Bude zvýrazňovat význam druhého pohlaví, které nám dává inspiraci. Aspekt pomáhá stabilizaci citového života, umožňuje i nalézt milostný ideál.
  • Lilith - Černá Luna, která ovlivňuje pudovou sexualitu, stojí ve znamení Raka. V tomto znamení v lidech podporuj smyslnost. Představivost transponuje a rozšiřuje erotickou sféru.
  • Merkur
    stojí ve znamení Kozoroha. V tomto znamení je duch a inteligence podtržena i ctižádostí. Planeta přeje výzkumu, vzdělávání a analýze faktů. Nicméně Merkur v Kozorohu zatěžuje naši psychiku častými pesimistickými náladami, případně depresemi.
    Celý týden se ruší pozitivní aspekty s negativními a Merkur bude celý týden působit v souladu se svým pohybem v Kozorohu.
  • Venuše
    stojí ve znamení Kozoroha a bude retrográdní.  Planeta v tomto znamení přeje především párům kde je mezi partnery velký věkový rozdíl. Obecně pak v lidech vyvolává spíše sklony k samotě. V umění přeje především zpěvu.
    Retrográdní Venuše způsobuje zhoršení vztahů. Je vhodné věnovat více pozornosti partnerskému svazku a být upřímnější v projevování svých opravdových pocitů a potřeb. Toto období vám totiž dává šanci rozpoznat důvody případných potíží a problematická témata otevřít. Máte-li ve vztahu dlouhodobé potíže, pak by vám naopak Venuše mohla pomoci změnit postoj. Při této konstelaci se obvykle stává, že se v životě člověka objeví "stará láska". A to především v případech, kdy jste si se svým bývalým partnerem/partnerkou něco nevyřešili.
  • Mars
    stojí ve znamení Vah. Planeta je v tomto znamení poškozena. Přináší hádky, boje, má neblahý vliv na partnerské vztahy i společenský život. Lidé se snadno rozptýlí, činnost je otupena nedostatkem vytrvalosti.
    Opozice Marsu s Uranem. Nese sklony k výstřednostem, nestálost a sklony k násilí. Způsobuje hádky a roztržky ve vztazích i mezi cizími lidmi. Vyvolává silné nervové napětí. Jedná se o velmi výbušný aspekt. Na místě je určitě varování před nehodami a neštěstími vyvolanými, jak lidským faktorem, tak přírodními silami.
    Kvadratura Marsu s Plutem. V lidech vyvolává fatalitu, narušuje harmonii v erotice a přeje jen a pouze S-M zaměřeným párům. Globálně tento aspekt stál i v pozadí velkých zemětřesení.
    V sobotu situaci ještě zhorší kvadratura Marsu s Jupiterem. Aspekt způsobuje že lidé v sobě nemají dostatek velkorysosti. Činy nevedou k úspěchu. Lidé neznají míru, sami by chtěli vše, ale nemyslí na ostatní, jsou lhostejní k následkům svých činů.
  • Jupiter 
    stojí ve znamení Raka. Bude retrográdní a přibrzdí tak výsledky svého působení. Planeta je v tomto znamení vždy dobře postavena. Jupiter v tomto znamení vede lidi správným směrem. Přeje činnostem směřujícím k zlepšení finanční situace, k zlepšení společenského uznání. Umožňuje úspěšný rozvoj projektů kterým se lidé věnují již delší dobu.
    Opozice Jupiteru s Plutem je neblahý aspekt způsobující poškození a krizi fungujících systémů.
  • Saturn
    stojí ve znamení Štíra. V tomto znamení by měl Saturn ukončit vše co se nepodařilo v předchozím období opravit, revidovat, dořešit. Přináší očištění od všeho co není v souladu s osudem, záměrem, přirozeným během věcí. Toto očištění můžeme chápat jak v pozitivním tak i v tom definitivním a smrtícím slova smyslu. Znamená konec všeho starého, neživotaschopného, očištění a vznikání věcí nových.
  • Uran 
    stojí ve znamení Skopce. Uran, vládce Vodnáře, vnáší do prvního znamení vlny poznání. Postavení symbolizuje boj za altruistické cíle, boj proti zkostnatělým strukturám, boj za osvobození proti diktaturám, boj za nové poznání. V tomto postavení může postavení vytvořit nečekané a nové situace, které mohou být ovšem i nad lidské síly. V každém případě je nutné počítat s tím, že doba, již tak dosti neklidná, se stane ještě poněkud výbušnější.
    Kvadratura Uranu s Plutem. Ta znamená změnu, zvrat. Tato změna může proběhnout jak na úrovní společenské, materiální, či může dojít k zvratu ve vědeckém poznání. K této změně ale může dojít i poněkud bouřlivým způsobem. 
  • Neptun 
    stojí ve znamení Ryb. Vliv planety by měl vnést duchovno do našeho života. Lze očekávat, že mnohem větší počet lidí než dnes pochopí, že materiálno není vše, a že musí svým životů dát smysluplnější rozměr. Obecně získají větší význam jak duchovní nauky, tak umění. 
  • Pluto 
    stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje k svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například). Samozřejmě se nabízí myšlenka že se vlastně otvírá možnost konečného zametení s demokracií - nastolení Nového světového řádu. I když nejsem až tak velký příznivce konspirativních teorií, tento závěr se mi jeví jako logický. Nicméně je i jiná možnost interpretace. Vzhledem k tomu že v Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024 je možné že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, tak z důvodů vlivu přírodních sil.
Pokud čtete tyto stránky pravidelně jistě víte, že poloha posledních tří planet je vždy dlouhodobá a symbolizuje směr kterým se doba ubírá z dlouhodobého hlediska.

Tento týden bude síla planet vyrovnaná. Na místě je určitě varování přd neblahým vlivem Marsu.

Mějte se hezky...
Hade
Share:

0 komentářů:

Okomentovat