neděle 12. ledna 2014

2. Hadův týden

Vítám vás v novém týdnu.

Hřbitovní


Láska na první pohled - vzpomínka na minulost? 

Láska je nejtajemnější pocit, vlastní jen člověku. Ve všech dobách se filozofové, spisovatelé a dokonce i lékaři pokoušeli objasnit jeho podstatu.
Nejvíce zarážejícím jevem je ovšem láska na první pohled.

Extrémní počasí na přelomu roku na severní polokouli

Od začátku prosince působí ve Velké Británii, ale i ve Francii a v dalších evropských státech, nemalé škody silný vítr a vydatné srážky, které jsou spojené s přechody hlubokých tlakových níží. V těchto dnech čelí obyvatelé britských ostrovů nejhorší bouři za posledních 20 let. Tisíce domácností postihly záplavy. Podle britské meteorologické služby Met Office byl prosinec jedním z největrnějších měsíců od ledna 1993. Byl také velmi deštivý. Rekordně vysoké srážkové úhrny byly naměřeny především ve Skotsku.


A jak tento týden ?


Diagram ukazuje situaci ve středu 15.1.2014

Jak vypadají jednotlivé aspekty ?
  • Slunce
    stojí ve znamení Kozoroha. Slunce v tomto znamení představuje srdce a Kozoroh led. Srdce jsou proto v tomto znamení zmrzlá a lidé rezervovaní v citech. Slunce v tomto znamení přeje obchodům s nemovitostmi, technickým povoláním, dává předvídavost, opatrnost a vytrvalost.
    Do úterý působí sextil Slunce se Saturnem. Podporuje vše co dozrává a vyzrává časem, lidem dává vytrvalost, metodičnost a vyvolává sklony k filosofii.
    Do úterý působí i konjunkce Slunce s Plutem. Při tomto aspektu silně zesiluje působení pudů. Lidé lidé snadno podléhají sexualitě, temnu a tajemnu. Jedná se o neúprosně osudový aspekt, svazky vzniklé v období tohoto aspektu jsou temně osudové a pevné jako okovy. Aspekt může pomoci k rozuzlení záhad, ale odhalení jsou často plná úzkosti.
    Do soboty působí konjunkce Slunce s Merkurem. Je to aspekt, který zlepšuje chápavost, schopnost se učit a umožňuje prosazení intelektu.
    Konjunkce Slunce s Venuší. Bude zvýrazňovat význam druhého pohlaví, které nám dává inspiraci. Aspekt pomáhá stabilizaci citového života, umožňuje i nalézt milostný ideál.
  • Lilith - Černá Luna, která ovlivňuje pudovou sexualitu, stojí ve znamení Raka. V tomto znamení v lidech podporuj smyslnost. Představivost transponuje a rozšiřuje erotickou sféru.
  • Merkur
    stojí ve znamení Vodnáře. V tomto znamení planeta přeje intuici, tvůrčí inteligenci, přeje novým vědním oborům ale i například astrologii. V lidech rozvíjí intelektovou nezávislost, přímost.
    Od čtvrtka do soboty působí sextil Merkuru s Uranem. Zlepšuje chápavost, přeje všem kdo se zabývají reklamou, umožňuje snadno přesvědčovat druhé, ale škodí soustředění. Aspekt přeje objevům  v kosmu.
  • Venuše
    stojí ve znamení Kozoroha a bude retrográdní.  Planeta v tomto znamení přeje především párům kde je mezi partnery velký věkový rozdíl. Obecně pak v lidech vyvolává spíše sklony k samotě. V umění přeje především zpěvu.
    Retrográdní Venuše způsobuje zhoršení vztahů. Je vhodné věnovat více pozornosti partnerskému svazku a být upřímnější v projevování svých opravdových pocitů a potřeb. Toto období vám totiž dává šanci rozpoznat důvody případných potíží a problematická témata otevřít. Máte-li ve vztahu dlouhodobé potíže, pak by vám naopak Venuše mohla pomoci změnit postoj. Při této konstelaci se obvykle stává, že se v životě člověka objeví "stará láska". A to především v případech, kdy jste si se svým bývalým partnerem/partnerkou něco nevyřešili.
    Konjunkce Venuše s Plutem. Aspekt bude způsobovat, že budeme pociťovat lásku jako cosi osudového. Aspekt často způsobuje, že lidé nevědomě ničí fungující vztahy, protože propadají novým citovým vzplanutím, aspekt přeje rafinovanosti v sexu, magickým osudovým láskám, umělecké tvořivosti, obchodu s uměním.
    Kvadratura Venuše s Marsem narušuje hledání milostných a citových ideálů a lidé pociťují věrnost jako okovy. Aspekt má neblahé působení na činnost ledvin a tak si dejte pozor na prochladnutí.
    Opozice Venuše s Jupiterem způsobuje nepořádek v osobním životě, nesoulad mezi láskou a legitimitou. Rozhodně bych tento týden nedoporučoval pro vstup do manželství.
  • Mars
    stojí ve znamení Vah. Planeta je v tomto znamení poškozena. Přináší hádky, boje, má neblahý vliv na partnerské vztahy i společenský život. Lidé se snadno rozptýlí, činnost je otupena nedostatkem vytrvalosti.
    Do úterý působí Marsu s Jupiterem. Aspekt způsobuje že lidé v sobě nemají dostatek velkorysosti. Činy nevedou k úspěchu. Lidé neznají míru, sami by chtěli vše, ale nemyslí na ostatní, jsou lhostejní k následkům svých činů.
  • Jupiter 
    stojí ve znamení Raka. Bude retrográdní a přibrzdí tak výsledky svého působení. Planeta je v tomto znamení vždy dobře postavena. Jupiter v tomto znamení vede lidi správným směrem. Přeje činnostem směřujícím k zlepšení finanční situace, k zlepšení společenského uznání. Umožňuje úspěšný rozvoj projektů kterým se lidé věnují již delší dobu.
    Opozice Jupiteru s Plutem je neblahý aspekt způsobující poškození a krizi fungujících systémů.
  • Saturn
    stojí ve znamení Štíra. V tomto znamení by měl Saturn ukončit vše co se nepodařilo v předchozím období opravit, revidovat, dořešit. Přináší očištění od všeho co není v souladu s osudem, záměrem, přirozeným během věcí. Toto očištění můžeme chápat jak v pozitivním tak i v tom definitivním a smrtícím slova smyslu. Znamená konec všeho starého, neživotaschopného, očištění a vznikání věcí nových.
  • Uran 
    stojí ve znamení Skopce. Uran, vládce Vodnáře, vnáší do prvního znamení vlny poznání. Postavení symbolizuje boj za altruistické cíle, boj proti zkostnatělým strukturám, boj za osvobození proti diktaturám, boj za nové poznání. V tomto postavení může postavení vytvořit nečekané a nové situace, které mohou být ovšem i nad lidské síly. V každém případě je nutné počítat s tím, že doba, již tak dosti neklidná, se stane ještě poněkud výbušnější.
    Kvadratura Uranu s Plutem. Ta znamená změnu, zvrat. Tato změna může proběhnout jak na úrovní společenské, materiální, či může dojít k zvratu ve vědeckém poznání. K této změně ale může dojít i poněkud bouřlivým způsobem. 
  • Neptun 
    stojí ve znamení Ryb. Vliv planety by měl vnést duchovno do našeho života. Lze očekávat, že mnohem větší počet lidí než dnes pochopí, že materiálno není vše, a že musí svým životů dát smysluplnější rozměr. Obecně získají větší význam jak duchovní nauky, tak umění. 
  • Pluto 
    stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje k svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například). Samozřejmě se nabízí myšlenka že se vlastně otvírá možnost konečného zametení s demokracií - nastolení Nového světového řádu. I když nejsem až tak velký příznivce konspirativních teorií, tento závěr se mi jeví jako logický. Nicméně je i jiná možnost interpretace. Vzhledem k tomu že v Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024 je možné že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, tak z důvodů vlivu přírodních sil.
Pokud čtete tyto stránky pravidelně jistě víte, že poloha posledních tří planet je vždy dlouhodobá a symbolizuje směr kterým se doba ubírá z dlouhodobého hlediska.

 
Tento týden bude nejsilněji působit Saturn. Ve čtvrtek 16.1. pozor na úplněk.

 
Mějte se hezky...
Hade
Share:

0 komentářů:

Okomentovat