neděle 7. září 2014

36. Hadův týden

Vítám vás v novém týdnu. Minulý týden pokračovaly "výlevy" lávy u Islandské sopky Bárðarbungy a tak jsem zařadil aktuální letecké záběry na na toto místo.


Pokud by jste zatoužili po sledování dění okolo sopky na webové kameře najdete ji zde: http://www.livefromiceland.is/webcams/bardarbunga-2/


21. srpna uplynulo 400 let od smrti Alžběty Bathory - známé jako "Čachtická paní". Své poslední chvíle strávila uzavřena na hradě v Čachticích, kde byla 21. srpna 1614 nalezena mrtvá. Navštívili jsme hrad den po tomto výročí a fotografie níže, ukazují, jak hrad vypadá dnes. Hrad je krásný, klidný a romantický :-)
Odkaz níže vede na stránky Českého rozhlasu, kde si můžete poslechnout čtyřdílný pořad o této patrně  největší sadistce v dějinách... Vřele doporučuji k poslechu.

Čachtický hrad
Čachtický hrad

Čachtický hrad
Čachtický hrad



Alžběta Bathory

Vraždila 25 let na území současných čtyř států, přesto se nikdy nedočkala odpovídajícího potrestání. Osud Alžběty Bathory je prosycen krví, kterou se někteří snaží doslova vymazat z dějin. Kde končí fakta a začínají mýty?


Pokud vás poslech neuspokojil a patříte k těm kdo vidí věci jinak, tak i pro vás zde mám klip, neb Alžběta pronikla i do hudby :-)





Astrologické výstrahy pro příští týden:

  • V úterý si dejte pozor na úplněk.
  • Opozice Venuše s Neptunem vede k neschopnosti udržet si milostný ideál, lidé často podléhají nevěře, mají neslučitelné přání a sny, nejsou schopny unést realitu v lásce a utíkají před ní.
  • Opozice Merkuru s Uranem bude způsobovat, že v mezilidských kontaktech zaznamenáme mnohem více sarkasmu než normálně. Lidé mají tendence kráčet proti proudu veřejného mínění, trpí nevyvážeností ideálů. Aspekt často způsobuje mezigenerační pře. Lidé jsou i nervově labilnější než obvykle. Pozor při cestování, neb zde se nervová labilita bude projevovat nejvíce. 
Share:

0 komentářů:

Okomentovat