neděle 21. února 2016

7. Hadův týden

Vítám vás v novém týdnu. Přiznám se, že úplně nejvíc mne minulý týden zaujal článek, který najdete hned pod prvním odkazem. Nemusíte se děsit nadpisu, vše je v něm podáno jasně a srozumitelně, bez "vysoké" fyziky..





Je život kvantový jev? Nové odvětví biologie klade provokativní otázky

Objev kvantové mechaniky se řadí mezi největší intelektuální výkony lidstva. Již její průkopníci ve 20. letech minulého století spekulovali, že by tajemné jevy kvantové fyziky mohly vysvětlit podstatu života. Studie z několika posledních let ukazují, že možná nebyli daleko od pravdy. Začíná éra kvantové biologie?

Více se o mém vlastním pohledu na Býčí skálu z roku 2000 najdete >>ZDE>> :-)

Antropologové v Brně zjišťují podobu princezny z Býčí skály

Brno - Pracovníci brněnského Moravského zemského muzea (MZM) vytvářejí s antropology podobu princezny z Býčí skály. V této jeskyni Moravského krasu našel její lebku badatel Jindřich Wankel v roce 1872. Dvacetiletá žena žila ve starší době železné a až díky antropologické rekonstrukci lebky bude známa její podoba. Lebka je jedním ze symbolů, unikátů a nejcennějších předmětů moravské archeologie, řekl dnes ČTK vedoucí Centra kulturní antropologie MZM Petr Kostrhun.


Padající meteorit zabil v Indii řidiče autobusu

Indický stát Tamilnádu odškodní oběti meteoritu, který v sobotu dopadl na pozemek soukromé školy. Při incidentu jeden člověk zemřel a další tři utrpěli zranění. Předpokládá se, že jde o první takový případ za posledních dvě stě let.

Následující zpráva mi přijde trošku legrační. Deprivační tanky napodobují meditaci. S tím rozdílem, že pokud se naučíte meditovat a ovládat lucidní sny, již vám to jaksi zůstane. Meditujete každý den a nepotřebujete technologické zařízení :-) Tak nějak nevím, proč to dělat jednoduše... 

V Británii roste počet uživatelů deprivačních nádrží. Mohou vyléčit stres i úzkost

LONDÝN Deprivační nádrže, známé také pod anglickým názvem floating tank, jsou temné, zvukotěsné kapsle, kde se lidé po celé hodiny nechávají nadnášet teplou vodou. Několik desetiletí byly předmětem zájmu různých komunit hnutí New Age či hippie, ale v posledních letech stoupá počet lidí, kteří je v Británii využívají, napsal zpravodajský server BBC News.


Astrologické výstrahy pro příští týden:

  • Kvadratura Uranu s Plutem. Způsobuje zvraty a změny v politickém systému, případně i na úrovni civilizace.
  • Pozor na pondělní úplněk.
  • Pro celý rok 2016 pak platí i následující...
    Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat