neděle 27. listopadu 2016

47. Hadův týden

Vítám vás v novém týdnu. Přiznám se, že minulý týden jsem díky své práci, tak nějak neviděl nalevo ani napravo a tak to, že mne týden minul, aniž ve mne nějaká zpráva zanechala stopy, je spíše moje vina.
V každém případě dnes v neděli začíná advent. Vzhledem k tomu, že by měl být advent časem zamyšlení, tak mi to nějak nedá, abych neupozornil na zajímavý článek mapující jednu epizodu z krvavých dějin křesťanství: Albigenští chtěli křísit padlé anděly, papež herezi léčil ohněm a mečem.

Les...


Po dopadu nebylo úniku  

…aneb Projevy vymírání intenzivní i daleko na jihu
O účincích dopadu planetky Chicxulub, která před 66,02 milionu let zpustošila Proto-Karibik na místě současného Mexického zálivu a vedla k zatím poslednímu masovému vymírání v dějinách planety, se již na stránkách Osla psalo. Dnes víme, že šlo o relativně krátkodobou katastrofickou událost, která vedla k vyhynutí až 75 % tehdejších druhů a zcela změnila další směřování vývoje biosféry, přinejmenším v rámci velkých živočichů a části rostlinstva.


Přehřívají se údaje NASA v důsledku chyby?

V posledních letech se údaje satelitního měření stále více rozcházejí s údaji z pozemního měření. Nůžky se rozvírají až neuvěřitelně. Kdo má pravdu?


Astrologické výstrahy pro příští týden

  • Kvadratura Jupiteru s Plutem. Kvadratura symbolizuje poškození funkčního systému, rozsáhlý podvod, skandály, může uvozovat i větší tragedii.
  • Opozice Jupiteru s Uranem. Ta v lidech vyvolává přehnanou impulzivitu. Může zavinit náhlé ztráty a prohry. Narušuje přátelské vztahy.
  • Jupiter ve Vahách bude poškozen a bude způsobovat chybný úsudek.
  • Jen v pondělí působí kvadratura Venuše s Jupiterem. Přináší nesoulad mezi láskou a legitimitou a podporuje tak nevěru. Tendence k neuváženému uzavírání manželství. Obecně pak vnáší chaos do do osobního života na rovině citové i materiální.
  • Do neděle bude působit působit kvadratura Slunce s Neptunem. Působí konflikt mezi vůlí a ideály. Dvojaké chování sklony, podvádět. Lidé jsou hyperemotivní a snadno ovlivnitelní, honí se za přeludy.
  • Do čtvrtka bude působit kvadratura Venuše s Uranem. Nese s sebou náhlé rozchody, náhlé změny v citech. Citové napětí. Na druhou stranu aspekt přeje módě, fotografování a filmu.
Pro celý rok 2016 pak platí i následující...
  • Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat