neděle 8. ledna 2017

1. Hadův týden

Vítám vás v novém týdnu. Minulý týden byl ve znamení blábolů veřejnoprávních médií, na téma "Putin může za všechno". Na druhou stranu je skvělé, že v tomto státě už není důležitějších problémů než je Rusko. Všechno je super, jen pan ministr Chovanec má obavy ze zasahování ruských hackerů do voleb v našem státě. Fakt už to není moc k smíchu... Respektive bylo by to veselé, kdybych všechny ty kraviny nemusel platit ze svých daní.
Dalším tématem je zima. Je to hrůza a děs, v zimě je zima. Evropská civilizace je naprosto otřesená údivem z toho, že v zimě padá sníh a mrzne. Jo a chřipka - všichni ti kteří se nepozabíjejí v autech a nezmrznou, asi umřou na chřipku, když ne na tu obyčejnou, tak na ptačí...
No a stejně jako každou zimu, děsí media nadcházející dobou ledovou. V létě je redaktorům teplo tak děsí představou evropské pouště, v zimě pak evropský zaledněním.
Bezvadný článek na téma klimatických hrůz jsem našel v Reflexu. Redaktorka v článku o odlamující se kře v Antarktidě (o rozloze 1900 čtverečních mil), došla k závěru, že tato kra, po té co roztaje, zvedne hladinu oceánů o 10 cm! Svatá prostoto. Ta dobrá žena patrně neabsolvovala základní školu...

Fotografie ilustrují skutečnost, že zima je i v Nymburce a Labe zamrzá...









Lidé žili na tibetské plošině během poslední doby ledové - o 7,000 let dříve, než se dříve předpokládalo

Nová analýza stanovuje předpokládaný termín stálého osídlení Chusangu v Tibetu zpět o tisíce let. Analýza otisků rukou a stop v kameni u Chusangu, ukazuje, že na místo mohlo být osídleno téměř před 13.000 roky.
Existuje celkem 19 otisků rukou a stop na travertinovém skalnímo povrchu a jsou roztroušeny na ploše asi 20 ze 30 metrů. Otisky zde zanechala skupina šesti lidí, dva z nich mohl být děti.
Otisky jsou 2 až 7 mm hluboké, a předpokládá se že vznikli v době, když uhličitany z nedalekých horkých pramenů byly ještě měkké.

Silvia Švédská, podle dokumentu, který se vysílal na švédské veřejnoprávní televize ve čtvrtek, věří, že v jejím královském paláci straší 

Řekla, že sdílí sídlo ze 17. století Drottningholm Palace, s "malými kamarády ... duchy".
Tvrdí, že duchové jsou přátelští...


Pět neolitických kamenných koulí stále šokuje vědce

Pětice kamenných předmětů nejsou koule, ale spíše platónská tělesa, tedy rovnostěnné útvary. Problém je, že jsou 5000 let staré a jejich účel zůstává stále nejasný.


Hybridní válka s pravdou aneb Pravá podstata útvaru pro boj s dezinformacemi

Zoufalí lidé dělají zoufalé věci. To je známá věc. Jenže zoufalý může být i chytrý člověk, jenž se ocitne ne vlastní vinou v zoufale kritické situaci. Proto je nebezpečnější zoufalý hlupák. A úplně nejhorší bývá zoufalý hlupák, který má moc.


Astrologické výstrahy pro příští týden

  • Opozice Jupiteru s Uranem. Ta v lidech vyvolává přehnanou impulzivitu. Může zavinit náhlé ztráty a prohry. Narušuje přátelské vztahy.
  • Kvadratura Slunce s Uranem. Aspekt lidem přináší chybný úsudek, umíněnost, impulzivitu. Zvyšuje nebezpečí nehod, násilí. Pozor by si měli dávat kardiaci, může dojít ke zhoršení jejich potíží.
  • Kvadratura Slunce s Jupiterem. Aspekt způsobuje problémy tím, že lidé neznají míru v žádné oblasti života. Přináší utrácení, přejídání, dluhy, samolibost. Lidé mrhají penězi i příležitostmi.
  • Slunce v Kozorohu je poškozeno. Lidi bude svádět k egoismu, kariérismu, k podvádění, i k paranoidní podezřívavosti.
  • Ve čtvrtek si dejte pozor na úplněk.
Pro celý rok 2017 pak platí i následující...
  • Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat