neděle 22. ledna 2017

3. Hadův týden

Vítám vás v novém týdnu. Když se tak ohlížím za děním v minulým týdnu, napadá mě jeden citátek...

Život má své příjemné i nepříjemné stránky. I přes jeho pomíjivost se můžeme těšit z toho, co nám nabízí, ale oceňujme mír své mysli nade vše mezi dobrým i zlým a udržujme drahocenný vnitřní klid. Tento klid a uspokojivou rovnováhu lze udržet jen tehdy, když neočekáváme od ostatních příliš mnoho, nežádáme příliš mnoho od života a nejsme příliš úzkostliví kvůli maličkostem. Ani v kritické situaci, kdy je nutné okamžité rozhodnutí, bychom neměli podléhat panice. Nejdříve je nutné obnovit klid a udržet jej, pak zvážit co podniknout. Řešení můžeme hledat nejen v přemýšlení, ale také v intuici.
Paul Brunton 







Psi vystopují i předmět, kterého jste se nedotkli

Psí čich je ještě dokonalejší, než jsme si mysleli. Psí detektivové dokáží vyčenichat zločince i podle pachu předmětu, kterého se nedotkl! Stačí, že byl v jeho blízkosti. To ale není všechno – psí čenich neošálí ani voda nebo bod varu!


Antarktický poloostrov se ochlazuje  

Antarktida se oteplila v půli 20.století, ale od začátku 80.let se stále ochlazuje. Navzdory skleníkovým plynům. Jedinou výjimkou byl donedávna Antarktický poloostrov (ten výběžek směřující k Jižní Americe). Nový výzkum ale ukazuje, že i tento poloostrov se už celou generaci (cca od 1998) neotepluje. Naopak se ochlazuje.



Indie: Neuvěřitelné skalní svatyně


V Indii, v  dubnu roku 1819 se britský důstojník John Smith vydal do džungle na lov tygra. V malém údolí nedaleko Bombaje narazil na vchod do podivné jeskyně, ukryté v křoví.






Astrologické výstrahy pro příští týden

  • Opozice Jupiteru s Uranem. Ta v lidech vyvolává přehnanou impulzivitu. Může zavinit náhlé ztráty a prohry. Narušuje přátelské vztahy.
  • Pouze v pondělí působí kvadratura Marsu se Saturnem. Je to velmi problematický aspekt. Do lidského chování přináší krutost, chlad a násilí. Lidé se snaží měnit zavedený systém. Pozor na zlomeniny končetin. Aspekt zároveň nabádá, abychom se vyhýbali horským sportům. Přeneseno na obecnou rovinu pak přináší i chladné počasí.
  • Od úterý bude působit kvadratura Venuše se Saturnem. Nepřeje novým milostným vztahům. Obecně pak lidé cítí vztahy jako okovy. Pozor na prochladnutí, mohou přijít problémy s ledvinami.
Pro celý rok 2017 pak platí i následující...
  • Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat