neděle 5. února 2017

5. Hadův týden

Vítám vás v novém týdnu. Minulý týden mne určitě potěšily všechny články, které najdete níže. Už jen proto, jak krásně dokáží vybudit fantazii. Chtěl bych se pouze vyjádřit k článku pod prvním odkazem. Zprávy o teorii "Vesmír - hologram" proběhly nesčíslně mnoha periodiky. Ve většině se dočtete, že "ať je to, jak je to, pro náš život se nic nemění".
Inu pravda to není. Doporučuji si přečíst úvahu Michaela Talbota: Vesmír jako hologram. Pochopíte, že věci jsou poněkud složitější. Pokud v myšlenkách půjdete ještě dál, zjistíte, že skutečná realita je Magie...
Komentovanou úvahu Michaela Talbota včetně odkazů a literatury, jako PDF ke stažení, pak najdete >>ZDE>>.


Cesmína

Obleva

Tak tenhle krasavec nám přilétl na Labe. Nevíte někdo co je to za druh? Typuji nějakou volavku...

Bestie

Žijeme v holografickém vesmíru? Podle nové studie to není vyloučeno  

Z extravagantních rovnic strunových teorií, teorií kvantové gravitace a termodynamiky černých děr vyplývá poněkud bláznivá představa, že by celý vesmír mohl být vlastně jenom hologram. Objem by byl v takovém případě pouhou iluzí a vesmír by byl utvořen promítnutím dvojrozměrné informační struktury. Je to vlastně podobné, jako kdybychom celý život sledovali 3D film v globálním multikině. Vnímali bychom 3D obraz, který ale přitom vzniká na plochém 2D plátně. A jestli to tak skutečně je, tak žijeme v hologramu, který je opravdu přesvědčivě reálný.


V Antarktidě prý našli mimozemskou základnu...

Program Google Earth je skutečným rájem pro všechny virtuální archeology, milovníky záhad a příznivce UFO. Nadšenci zkoumají detailní snímky povrchu naší modré planety a nacházejí na něm nejrůznější tajuplné objekty a artefakty. Patří k nim i objev, který na YouTube zveřejnil uživatel, jenž si říká UFOvni2012.



Ztracené město v Antarktidě

Snímek "kupole" v Antarktidě vyvolal tvrzení o existenci dávné civilizace na zmrzlém kontinentu.
Snímek získaný z Google Earth, ukazuje strukturu oválného tvaru, s předpokládaným průměrem 121 metrů.


Objevili vědci důkaz ztraceného kontinentu Lemurie?

Většina lidí slyšela o ztraceném kontinentu Atlantida. Někteří vědí o legendárním ztraceném kontinentu Lemurie a také semi-mýtické zemi Kumari Kandam. Ale už jste slyšeli o kontinentu Mauritia? Tato pevnina byla součástí Madagaskaru a Indie a vědci říkají, že zbytek kontinentu nyní leží na dně Indického oceánu.
Pozoruhodné ovšem je, že součástí mýtů národa Tamilů, je legenda o pevnině Kumari Kandam, umístované právě do míst, kde se podle vědců dávná pevnina potopila do Indického oceánu. Podle tamilských legend pevnině vládli Pandiyanští králové, kteří byli zároveň vládci celého indického kontinentu. Dost podivné...
V této souvislosti se asi každému vynoří následující myšlenka. Mohou mít Tamilové tak  neskutečně dlouhou kolektivní paměť? Vždyť podle vědců se pevnina potopila před 85 milióny let... Nebo je všechno trochu jinak a v datováních je někde generální chyba? Přiznám se, že mám čím dál menší chuť věřit "vědeckému datování" naší minulosti i změn na Zemi.


Astrologické výstrahy pro příští týden

  • Opozice Jupiteru s Uranem. Ta v lidech vyvolává přehnanou impulzivitu. Může zavinit náhlé ztráty a prohry. Narušuje přátelské vztahy.
Pro celý rok 2017 pak platí i následující...
  • Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat