neděle 22. dubna 2018

16. Hadův týden


Vítám vás v novém týdnu. Je prakticky letní počasí, všechno kvete a alergici nadávají. Bestie si to ale užívá...





Pracovat před desátou hodinou je mučení, tvrdí vědec z Oxfordu

Pracovat před desátou hodinou dopolední je mučení. Tvrdí to doktor Paul Kelley z prestižní Oxfordské univerzity. Podle něj žijeme ve společnosti s krutým nedostatkem spánku a že to, jak nás nutí pracovat před desátou hodinou, se podobá mučení.

Naše tělo je podle Kelleye nastaveno na cyklus, který podle něho nemůže být změněn.





75 let na LSD

Před 75 lety, 16. dubna 1943, zažil švýcarský chemik Albert Hofmann na vlastní kůži následky intoxikace drogou LSD. Toto psychedelikum vyzkoušel jako vůbec první člověk na světě, přičemž tak učinil pouze čirou náhodou, když mu látka kápla na ruku. Prožil později známé intenzivní pocity od úzkosti po štěstí a barevné fantazie. O tři dny později pokus zopakoval, tentokrát úmyslně, a výsledek byl stejný. S LSD se pochopitelně experimentovalo i v Československu. Známý je armádní experiment, kdy vojáci po chvilce působení drogy zcela ztratili schopnost jakéhokoliv plánování a velení. Historii výzkumů LSD jsme věnovali v rozsáhle cause, kterou si můžete opět přečíst.


Les Aokigahara leží na úpatí nejslavnější japonské hory Fudži. Na pohled je to velmi romantické místo – ale ve skutečnosti spíš připomíná nějaký japonský horor.



Astrologické výstrahy pro příští týden

  • Merkur v kvadratuře se Saturnem způsobuje neúspěchy intelektuálních plánů, vede lidi k podvodům a intelektuální nepoctivosti. Vyvolává pesimismus a deprese.
Pro celý rok 2018 pak platí i následující...
  • Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat