neděle 13. května 2018

19. Hadův týden

Akát...
Vítám vás v novém týdnu.




Ze starých skal vědci poznávají klimatický cyklus, který pracuje v hlubokém čase

Vědci, kteří vrtají hluboko do starých skal v Arizonské poušti, tvrdí, že dokumentují postupný posun oběžné dráhy Země, který se pravidelně opakuje každých 405 000 let a hraje roli při přírodních změnách klimatu. Astrofyzikové dlouho předpokládali, že cyklus existuje na základě výpočtů nebeské mechaniky, ale autoři nového výzkumu našli první ověřitelné fyzické důkazy. Ukázaly, že cyklus je stálý již po stovky milionů let, existoval před nástupem dinosaurů, a i dnes je stále aktivní. Výzkum může mít dopad nejen na studie o klimatu, ale také na naše chápání evoluce života na Zemi a evoluce sluneční soustavy. Bylo to zveřejněné tento týden ve sborníku Národní akademie věd .
Vědci po desetiletí uvádějí, že oběžná dráha Země okolo Slunce se pohybuje od téměř kruhové až po 5 procent eliptickou a zpět každých 405 000 let. Předpokládá se, že posun se děje důsledkem komplexní souhry s gravitačními vlivy Venuše a Jupitera, spolu s dalšími tělesy Sluneční soustavy, protože všechny planety víří kolem Slunce jako soubor obíhajících hula-obručí, někdy bližší k sobě, někdy dále. Astrofyzikové se domnívají, že matematický výpočet cyklu je spolehlivý zhruba na 50 milionů let, ale problém se pak stává příliš složitým, protože existuje příliš mnoho změn v pohybu.


JEDINÍ, KDO VIDÍ SVĚT REALISTICKY, JSOU LIDÉ S TĚŽKOU DEPRESÍ. ZJISTILI TO NEUROLOGOVÉ

Příběhů o možném konci světa, apokalypse nebo kolapsu civilizace slyšíme hodně. Přesto jim moc nevěříme – nejsme na to totiž biologicky naprogramovaní.




NACISTÉ CHTĚLI USMAŽIT NEPŘÁTELE OBROVSKÝM OBERTHOVÝM "SLUNEČNÍM DĚLEM"

2. světová válka urychlila vývoj zbraní. Souvisel s tím i impuls pro pronikání do vesmíru, který nebyl spojen jen s rozvojem raket. Nacistické Německo zvažovalo i plány na vybudování obřího stokilometrového vesmírného zrcadla, které by jim sloužilo jako spalující sluneční dělo.


Seriál: Je funkce Velké pyramidy v Gíze konečně objasněna?

Přibližně 150 let po ustanovení egyptologie jako akademické oblasti se stále zdá, že mezi vědci neexistuje žádná shoda o funkci Velké (Chufuovy) pyramidy v Gíze. Přesto bylo navrženo několik různých hypotéz. Na začátku výzkumu pyramidy se objevila hypotéza hrobky, s obecnou vírou hlásající, že pyramida měla primární funkci jako místo odpočinku druhého vládce čtvrté dynastie – Chufua.




Astrologické výstrahy pro příští týden

  • Pouze v pondělíbude působit opozice Slunce s Jupiterem. Pod vlivem tohoto aspektu lidé neznají míru. Zbytečně utrácí, přejídají se, jsou samolibí. Aspekt také vede k nárůstu chybných rozhodnutí, lidé mrhají příležitostmi i finančními prostředky.
  • Celý týden působí kvadratura Marsu s Uranem. V lidech narůstá nervové napětí, které se projevuje výbušností, nestálostí a konflikty.
Pro celý rok 2018 pak platí i následující...
  • Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat