neděle 6. října 2013

40. Hadův týden

Vítám vás v novém týdnu.

A zase je tu podzim...



 Na Marsu objevili dávný supervulkán

Mělké krátery v oblasti marťanské vysočiny Arabia Terra jsou nejspíš pozůstatkem prastarých erupcí supervulkánu. Podle analýzy snímků povrchu Marsu je v podezření hlavně Eden Patera. Gigantické sopečné erupce se očivididně netýkají jenom Země.

V Číně objevili gigantické jeskyně, které mají vlastní počasí i s mraky a mlhou

Tým speleologů v čínské provincii Čchung-čching objevil obří jeskynní systém, v němž existuje na okolí zcela nezávislé počasí. V jeskyních se vyskytují mraky i mlha. Systém propojených jeskyní se nazývá Er Wang Tung a přesto, že je znám už delší dobu, nikdy nebyl zcela prozkoumán.

Magie v umístění britských hlavních měst 

Na britském ostrově Velká Británie se nalézají tři historické země. Anglie, Skotsko a Wales. Tento ostrov je 3x větší než ČR. Přesto jsou hlavní města těchto tří zemí umístěna poněkud zvláštně.


A jak tento týden ?


Diagram ukazuje situaci ve středu 9.10.2013

Jak vypadají jednotlivé aspekty ?
  • Slunce
    stojí ve Vah. Celý týden bude Slunce poškozeno. Bude způsobovat váhavost, problémy s city, snahy zříkat se odpovědnosti za své činy a chování.
    Do středy působí opozice Slunce s Uranem. Ta bude zodpovědná za náš špatný úsudek, umíněnost, přehnanou touhu po nezávislosti. Silně zvyšuje, díky nárůstu lidské impulsivity, nebezpečí nehod a násilí ve všech podobách.
    Kvadratura Slunce s Jupiterem. Aspekt způsobuje že lidé v ničem neznají míru. Vede k zbytečnému utrácení, samolibosti, milnému úsudku.
  • Lilith - Černá Luna, která ovlivňuje pudovou sexualitu, stojí ve znamení Raka. V tomto znamení v lidech podporuj smyslnost. Představivost transponuje a rozšiřuje erotickou sféru.
  • Merkur
    stojí ve znamení Štíra. Symbolem tohoto postavení je sestup inteligence do podsvětí. Podvědomí hraje v našem myšlení velmi důležitou roli. Vztahy s okolím jsou založeny na intuici. V lidech se zvyšuje kritičnost. Aspekt přeje soudnictví.
    Celý týden působí konjunkce Merkuru se Saturnem, která přeje novým politickým koncepcím, dává myšlení hloubku a naznačuje možnost progresivních změn ve vládě či vládních institucích.
  • Venuše
    stojí ve znamení Střelce. V tomto znamení planeta přeje umění, cestám za zábavou a uzavírání smluv z oblasti umění. Planeta pomáhá jít s láskou za ideály. Obecně pak přeje legalizování milostných vztahů.
    Do soboty bude planeta poškozena a nebude přát citovým vztahům v zahraničí.
    Do soboty působí kvadratura Venuše s Neptunem. Působí potíže a zklamání v citovém životě, často způsobuje zradu, nevěru. Lidé jsou zmítáni neslučitelnými sny a snahami. Nejsou schopni nést realitu v lásce a utíkají před ní. Pozor na prostydnutí, aspekt způsobuje záněty močových cest a krku.
    V neděli začne působit trigon Venuše s Uranem. Podporuje vznik náhlých lásek a přátelství, rozvíjí mimomanželské vztahy. Podporuje vztah k umění a přeje především filmovému umění a tvorbě.
  • Mars
    stojí ve znamení Lva. V tomto znamení přeje veškerým činnostem, především těm namáhavějším. Přeje úspěchu ve sportovních aktivitách. Dává silnou vůli a nadšení pro činnost, kterou provozujete.
    Od čtvrtka bude ale poškozen. Bude způsobovat mrhání energií, kterou budeme soustřeďovat naprosto špatným směrem.
    Ve čtvrtek začne působit opozice Marsu s Neptunem, která nás bude ohrožovat zvýšeným nebezpečím úrazů. Lidé bývají hyperemotivní, mají tendence k úletům a únikům všeho druhu, hýčkají si pocity nepochopení a prchají do iluzí.
  • Jupiter 
    stojí ve znamení Raka. Planeta je v tomto znamení vždy dobře postavena. Jupiter v tomto znamení vede lidi správným směrem. Přeje činnostem směřujícím k zlepšení finanční situace, k zlepšení společenského uznání. Umožňuje úspěšný rozvoj projektů kterým se lidé věnují již delší dobu.
    Osobně doufám že postavení Jupitera vnese čerstvý vítr i do situace v naší zemi.
  • Saturn
    stojí ve znamení Štíra. V tomto znamení by měl Saturn ukončit vše co se nepodařilo v předchozím období opravit, revidovat, dořešit. Přináší očištění od všeho co není v souladu s osudem, záměrem, přirozeným během věcí. Toto očištění můžeme chápat jak v pozitivním tak i v tom definitivním a smrtícím slova smyslu. Znamená konec všeho starého, neživotaschopného, očištění a vznikání věcí nových.
    Do čtvrtka působí sextil Saturnu s Plutem, který podporuje tajné politické boje a zvyšuje význam nerostného bohatství.
  • Uran 
    stojí ve znamení Skopce a je retrográdní. Uran, vládce Vodnáře, vnáší do prvního znamení vlny poznání. Postavení symbolizuje boj za altruistické cíle, boj proti zkostnatělým strukturám, boj za osvobození proti diktaturám, boj za nové poznání. V tomto postavení může postavení vytvořit nečekané a nové situace, které mohou být ovšem i nad lidské síly. V každém případě je nutné počítat s tím, že doba, již tak dosti neklidná, se stane ještě poněkud výbušnější.
    Kvadratura Uranu s Plutem. Ta znamená změnu, zvrat. Tato změna může proběhnout jak na úrovní společenské, materiální, či může dojít k zvratu ve vědeckém poznání. K této změně ale může dojít i poněkud bouřlivým způsobem. 
  • Neptun 
    stojí ve znamení Ryb. Je retrográdní. Díky tomu se jeho pozitivní vliv přibrzdí a můžeme čekat, že dění a lidé kolem nás se stanou poněkud zmatenějšími. Vliv planety by měl vnést duchovno do našeho života. Lze očekávat, že mnohem větší počet lidí než dnes pochopí, že materiálno není vše, a že musí svým životů dát smysluplnější rozměr. Obecně získají větší význam jak duchovní nauky, tak umění. 
  • Pluto 
    stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje k svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například). Samozřejmě se nabízí myšlenka že se vlastně otvírá možnost konečného zametení s demokracií - nastolení Nového světového řádu. I když nejsem až tak velký příznivce konspirativních teorií, tento závěr se mi jeví jako logický. Nicméně je i jiná možnost interpretace. Vzhledem k tomu že v Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024 je možné že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, tak z důvodů vlivu přírodních sil.
Pokud čtete tyto stránky pravidelně jistě víte, že poloha posledních tří planet je vždy dlouhodobá a symbolizuje směr kterým se doba ubírá z dlouhodobého hlediska.

Tento týden bude síla planet vyrovnaná.

Mějte se hezky...
Hade
Share:

0 komentářů:

Okomentovat