pondělí 14. října 2013

41. Hadův týden

Vítám vás v novém týdnu.

Altán




Skandální oteplení na konci paleocénu?

Pozoruhodná studie vrstev jílů z doby Paleocenního-eocenního termálního maxima před 55 miliony let tvrdí, že se planeta tehdy oteplila o 5 stupňů Celsia za 13 let.
Na konci paleocénu, tedy před 55 miliony let, se něco stalo. Samo o sobě to není až taková bomba, protože na konci úplně každého vymezeného geologického období se něco stalo, jinak bychom si ten konec nemohli vytyčit. Nicméně, přelom mezi paleocénem a eocénem vymezuje pozoruhodná událost Paleocenní-eocenní termální maximum, láskyplně zkracovaná na PETM. Podle toho, co víme, tehdy došlo k brutálnímu oteplení a dramaticky se změnily ekosystémy.

O nesmyslu zvaném "chemtrail" bylo napsáno mnoho. Nemá cenu vršit další argumenty, proč je tato podivná konspirační pseudoteorie nesmysl. Ale mám tu jednu skutečnou perličku. Co takhle litřík octa? Dali by jste si? Na druhou stranu, tito cvoci alespoň na nikoho nestřílí a nezapojují se do politiky :-) Jen si tak rozstřikují ocet...

Aktuálně.cz záměrně lže o chemtrails. Jak to je doopravdy s octováním v ČR?

Server Aktuálně.cz publikoval článek o chemtrails, který je plný nesmyslů a k lidem, kteří znají chemtrails, se v něm dokonce vyjadřuje jakýsi pak psycholog, za pomoci slovního spojení ,,psychická infekce", takže to vypadá, jakoby ten kdo mluví o chemtrailech, měl duševní nemoc. Není to nic moc nového ve shnilém světě mainstreamu, kde se lže zpravidla neustále.


A jak tento týden ?


Diagram ukazuje situaci ve středu 16.10.2013

Jak vypadají jednotlivé aspekty ?

  • Slunce
    stojí ve Vah. Do středy bude Slunce poškozeno. Bude způsobovat váhavost, problémy s city, snahy zříkat se odpovědnosti za své činy a chování.
    Jinak Slunce ve Vahách je v pádu a je ve znamení smířlivosti a ženského principu. Lidská vůle je snadno ovlivnitelná, zaměřená na společenské cíle a aktivity. Slunce velmi rozvíjí citovost.
    Do středy působí kvadratura Slunce s Jupiterem. Aspekt způsobuje že lidé v ničem neznají míru. Vede k zbytečnému utrácení, samolibosti, milnému úsudku.
  • Lilith - Černá Luna, která ovlivňuje pudovou sexualitu, stojí ve znamení Raka. V tomto znamení v lidech podporuj smyslnost. Představivost transponuje a rozšiřuje erotickou sféru.
  • Merkur
    stojí ve znamení Štíra. Symbolem tohoto postavení je sestup inteligence do podsvětí. Podvědomí hraje v našem myšlení velmi důležitou roli. Vztahy s okolím jsou založeny na intuici. V lidech se zvyšuje kritičnost. Aspekt přeje soudnictví.
    Konjunkce Merkuru se Saturnem, přeje novým politickým koncepcím, dává myšlení hloubku a naznačuje možnost progresivních změn ve vládě či vládních institucích.
    Trigon Merkuru s Jupiterem. Aspekt nese optimismus, leč i poněkud přílišnou spokojenost se sebou a z ní vyplývající nedostatek kritičnosti.
  • Venuše
    stojí ve znamení Střelce. V tomto znamení planeta přeje umění, cestám za zábavou a uzavírání smluv z oblasti umění. Planeta pomáhá jít s láskou za ideály. Obecně pak přeje legalizování milostných vztahů.
    Trigon Venuše s Uranem. Podporuje vznik náhlých lásek a přátelství, rozvíjí mimomanželské vztahy. Podporuje vztah k umění a přeje především filmovému umění a tvorbě.
  • Mars
    stojí do úterý ve znamení Lva a bude poškozen. Bude způsobovat mrhání energií, kterou budeme soustřeďovat naprosto špatným směrem.
    Od středy již bude poškozený Mars stát ve znamení Panny. Bude způsobovat naši popudlivost neustálou nespokojenost a přehnanou krtičnost. Lidé budou pod jeho vlivem egoističtí. Často způsobuje problémy s trávením.
    Opozice Marsu s Neptunem, nás bude ohrožovat zvýšeným nebezpečím úrazů. Lidé bývají hyperemotivní, mají tendence k úletům a únikům všeho druhu, hýčkají si pocity nepochopení a prchají do iluzí.
  • Jupiter 
    stojí ve znamení Raka. Planeta je v tomto znamení vždy dobře postavena. Jupiter v tomto znamení vede lidi správným směrem. Přeje činnostem směřujícím k zlepšení finanční situace, k zlepšení společenského uznání. Umožňuje úspěšný rozvoj projektů kterým se lidé věnují již delší dobu.
    Osobně doufám že postavení Jupitera vnese čerstvý vítr i do situace v naší zemi.
  • Saturn
    stojí ve znamení Štíra. V tomto znamení by měl Saturn ukončit vše co se nepodařilo v předchozím období opravit, revidovat, dořešit. Přináší očištění od všeho co není v souladu s osudem, záměrem, přirozeným během věcí. Toto očištění můžeme chápat jak v pozitivním tak i v tom definitivním a smrtícím slova smyslu. Znamená konec všeho starého, neživotaschopného, očištění a vznikání věcí nových.
  • Uran 
    stojí ve znamení Skopce a je retrográdní. Uran, vládce Vodnáře, vnáší do prvního znamení vlny poznání. Postavení symbolizuje boj za altruistické cíle, boj proti zkostnatělým strukturám, boj za osvobození proti diktaturám, boj za nové poznání. V tomto postavení může postavení vytvořit nečekané a nové situace, které mohou být ovšem i nad lidské síly. V každém případě je nutné počítat s tím, že doba, již tak dosti neklidná, se stane ještě poněkud výbušnější.
    Kvadratura Uranu s Plutem. Ta znamená změnu, zvrat. Tato změna může proběhnout jak na úrovní společenské, materiální, či může dojít k zvratu ve vědeckém poznání. K této změně ale může dojít i poněkud bouřlivým způsobem. 
  • Neptun 
    stojí ve znamení Ryb. Je retrográdní. Díky tomu se jeho pozitivní vliv přibrzdí a můžeme čekat, že dění a lidé kolem nás se stanou poněkud zmatenějšími. Vliv planety by měl vnést duchovno do našeho života. Lze očekávat, že mnohem větší počet lidí než dnes pochopí, že materiálno není vše, a že musí svým životů dát smysluplnější rozměr. Obecně získají větší význam jak duchovní nauky, tak umění. 
  • Pluto 
    stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje k svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například). Samozřejmě se nabízí myšlenka že se vlastně otvírá možnost konečného zametení s demokracií - nastolení Nového světového řádu. I když nejsem až tak velký příznivce konspirativních teorií, tento závěr se mi jeví jako logický. Nicméně je i jiná možnost interpretace. Vzhledem k tomu že v Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024 je možné že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, tak z důvodů vlivu přírodních sil.
Pokud čtete tyto stránky pravidelně jistě víte, že poloha posledních tří planet je vždy dlouhodobá a symbolizuje směr kterým se doba ubírá z dlouhodobého hlediska.

Tento týden bude síla planet vyrovnaná.

Mějte se hezky...
Hade
Share:

0 komentářů:

Okomentovat