čtvrtek 24. února 2022

Pár slov k Ukrajině

Hynek Blaško, europoslanec, 24. února 2022 - 13:04:

Dnes začalo to, co jsme nikdo nechtěl. Prezident Putin se rozhodl silou vymoci splnění "Minských dohod".

Protože jsem v různých komentářích napadán za svoje postoje, dokonce jsem byl Polčákem nazván Putinovým agentem, a protože nikdo z mých kritiků vůbec neví o čem ty "Minské dohody" jsou tak je zde uvedu:

cit.: čl. 4 Zvláštní režim v Donbasu -Počínaje prvním dnem po stažení (za linie stanovené v čl.2) zahájit dialog o způsobech provedení místních voleb v souladu s ukrajinskými zákony a zákonem Ukrajiny "o dočasném uspořádání místní samosprávy v jednotlivých regionech Doněcké a Luhanské oblasti" a rovněž o budoucím režimu těchto regionů na základě uvedeného zákona.

Neprodleně, nejpozději do 30 dnů od podpisu tohoto dokumentu, přijmout usnesení Nejvyšší rady Ukrajiny s uvedením území, kterého se týká zvláštní režim v souladu s ukrajinským zákonem "o dočasném uspořádání místní samosprávy v jednotlivých regionech Doněcké a Luhanské oblasti" na základě linie stanovené minským memorandem z 19. září 2014. Konec cit.

Tyto Minské dohody byly vyjednány nejvyššími představiteli Ukrajiny, Ruska, Německa, a Francie.

Co se stalo poté? NIC, všichni jsme jen přihlíželi fašizaci Ukrajiny (jiný termín nemám, protože uctívání Bandery, přehlížení nošení nacistických symbolů,  veřejné hajlování to vše termín naplňuje), nenašel se nikdo z evropských politiků, kdo by vynucoval naplnění těchto dohod.

Dneska všichni lkáme nad agresorem Putinem, ale co jsme dělali celých těch dlouhých 8 let, aby k dnešní situaci nedošlo. Mysleli jsme si, že můžeme do nekonečna zkoušet trpělivost Ruska, že ho budeme neustále sankcionovat a ono bude ustupovat. Pohár přetekl a medvěd ukázal své drápy a zuby. My slouhové "západní kultury" Ukrajině posíláme munici a finanční dary, místo toho, abychom se snažili požár hasit. My slouhové!!!

Zdroj: FB

Share:

0 komentářů:

Okomentovat