neděle 8. června 2014

23. Hadův týden

Vítám vás v novém týdnu. Po dlouhém rozmýšleni jsem se rozhodl, že Hadův týden bude muset projít změnou v obsahu. K této myšlence mne vede následující. Týden existuje v této podobě již nejméně deset let. Stejnou dobu, víkend co víkend, vytvářím kompletní astrologickou předpověď pro českou kotlinu. V poslední době mně však tato činnost jaksi nepřináší žádnou radost. Byli doby, kdy jsem měl pocit, že předpověď k něčemu je, že ji lidé čtou a třeba jim i pomáhá. Soudil jsem tak na základě ohlasů - emailů. V posledních dvou letech se ovšem jejich počet snížil na nulu a tím i moje motivace. Do značné míry to chápu, skutečný rozbor astrologické situace není dostatečně bulvární. Neslibuji lidem jak příští týden zbohatnou, nebo jak najdou ideálního partnera :-).
Navíc v poslední době mám jisté pochybnosti o účelu dobře míněných rad. Dovolím si odcitovat A. Crowleyho: "Většina lidí, kteří chodí k "vykladačům budoucnosti," nemá na mysli nic
jiného, než touhu po potvrzení svých pošetilostí. Zcela mimo okultismus, všichni víme, že lidé
žádající o radu chtějí vlastně jen slyšet, jak jsou sami moudří. Sotva kdo se řídí zdravým rozumem,
když už se k něčemu rozhodl. Samozřejmě, kdo by si nechal poradit, pokud mu něco v srdci
nenašeptává, že ze sebe dělá blázna, když chce vlastně jen přičíst vinu svému nejlepšímu příteli či
orákulu, pokud nastane pohroma, kterou předpovídal jeho vnitřní hlas?"
Z těch všech důvodů jsem se rozhodl, že nahradím kompletní astrologický rozbor, pouze "astrologickými výstrahami" před nejkřiklavějšími nebezpečími, vyplývajícími z pozic a aspektů planet.
Na druhou stranu se budu snažit umísťovat na toto místo více duchovně orientovaných úvah o dění kolem nás, neb mám pocit, že si to doba jaksi žádá.

Minulý týden jsem vám slíbil postřehy z naší cesty na Ísland. Takže tady najdete první příspěvek -  Letadlo plné zvířátek.

V horách nad Akureyri.



Co když jsou v srdcích galaxií červí díry?

Jsou v galaktických jádrech supermasivní černé díry anebo ještě zajímavější červí díry? Zatím je to jen bláznivá hypotéza, za pár let ale bude jasno, díky připravovanému zařízení GRAVITY,na soustavě dalekohledů Very Large Telescope.

Jen ten, kdo nepřestává hledat, má naději

O rozličném chápání svobody, sílícím nebezpečí fašismu, transatlantických smlouvách a velmocenském soupeření, ukrajinské krizi a ekonomických okovech průměrného českého člověka jsme si povídali se sociologem, publicistou a básníkem Markem Řezankou.

Václav Klaus: Ukrajina je uměle vzniklý stát 

Bývalý český prezident Václav Klaus nedávno zveřejnil svůj komentář k dění na Ukrajině. Podle někdejší hlavy českého státu k současné krizi v zemi došlo následkem krachu ukrajinské státnosti a hypertrofované rusofobie. Situaci, podle Klausových slov, využívá ke svým plánům i Západ.

Příběhy a poklady světa ztracených měst

Skryté pod hladinou světových oceánů, inspirovaly tyto ztracené města legendy i nákladné výpravy. Projděte si tyto dávné říše divů a zůstaňte při tom na suchu...


Astrologické výstrahy pro příští týden:


  • Opozice Venuše s Uranem - způsobuje prudké zlomy v lásce, náhlé rozchody, výstřednosti. Aspekt nicméně přeje módním tvůrcům, filmovému umění.
  • Opozice Marsu s Uranem - nese sklony k výstřednostem, nestálost a sklony k násilí. Způsobuje hádky a roztržky ve vztazích i mezi cizími lidmi. Vyvolává silné nervové napětí.
  • Kvadratura Marsu s Plutem - v lidech vyvolává fatalitu, narušuje harmonii v erotice a přeje jen a pouze S-M zaměřeným párům. Globálně tento aspekt stál i v pozadí velkých zemětřesení.
  • V pátek 13.6. nastává úplněk.


Mějte se hezky...
Hade




Share:

0 komentářů:

Okomentovat