neděle 29. června 2014

26. Hadův týden

Vítám vás v novém týdnu. Tento týden mne zaujala zpráva (bůhví proč zůstala zasutá - i když chápu, že  například není dobré stádo ovcí příliš znervózňovat úvahami o strategii lovu vlčí smečky ), která konstatuje pokračující trend rychlého posunu severního magnetického pólu na Sibiř.
Tento trend je spojený s hromaděním magmatu pod zemskou kůrou v této oblasti, silným oslabením magnetického pole nad Severní a Jižní Amerikou a naopak zesílením magnetického pole v oblastech nad jižní částí Indického oceánu.
 Image by ESA's Swarm Satellite
Od počátků měření  magnetické pole oslabilo zhruba o 15 %. Jinými slovy, jediné vysvětlení této skutečnosti je předpoklad blížícího se přepólování Země. Vzhledem k tomu, že už nyní je v časovém skluzu nějakých 300 000 let, bylo by na čase :-)

Mimochodem, napadla mne taková kacířská myšlenka. Zkuste si tuto zprávu propojit se zprávou touto.
Letos zaznamenán nejteplejší květen na Zemi v dějinách měření.
Ono se totiž to celé slavné "globální oteplování" týká jen a pouze severní polokoule. Zatímco se severní pól odledňuje, na jižním pólu vládne trend naprosto opačný.
Není to prostě jen tím, že je oblast kolem severního pólu jaksi "přetápěna podlahou"? Prostá úvaha, že? Jen z ní poněkud mrazí při pomyšlení, co udělají s klimatem Země změny distribuce tepla po planetě. Nejspíš se zvýší množství bouří, drastických zvratů počasí, tajfunů, tornád... Připomíná vám to něco?
No nic, lepší vše svádět na skleníkový efekt, na následky lidských snah zaneřáďovat si životní prostředí, zkrátka na nový lidský "dědičný hřích". Alespoň to skýtá naději na nápravu. Když budete pilní mravenečkové a budete platit za odpustky a makat, nebude vám možná pršet do mraveniště.

Minulý týden jsem na svůj Fotoblog umístil první část fotografií z Islandu. Pokud vás tento ostrov zajímá, tak koukněte.
Godafoss
Godafoss


Magnetické pole Země slábne, potvrdily satelity

Magnetické pole, které chrání život na Zemi před nepřetržitým proudem nabitých částic a zářením, slábne. Dokazuje to první sada výsledků snímkování o vysokém rozlišení s pomocí systému Swarm (Roj)., který vyslala Evropské kosmická agentura ESA.

Záhadná samovznícení

Karel Wágner
Ještě v únoru 2010 se dokumentární záběry z vyšetřování italského samovznícení, zveřejněné na You Tube, na které jsem tehdy čtenářům svého blogu poskytl odkaz, jim zdály být natolik neuvěřitelné, že existenci tohoto fenoménu, podobně jako tehdy u nás „hořící zásuvky“ ze Strašic, většinou jen zpochybňovali.


Astrologické výstrahy pro příští týden:

  • Opozice Marsu s Uranem nese sklony k výstřednostem, nestálost a sklony k násilí. Způsobuje hádky a roztržky ve vztazích i mezi cizími lidmi. Vyvolává silné nervové napětí. Tento týden opozice kulminuje a působí nejsilněji.
  • Opozice Slunce s Plutem - jedná se o dosti nepříznivý aspekt. Lidé si před sebe staví vymyšlené překážky, které se snaží odstranit násilím. Aspekt vyvolává autodestruktivní nálady, pocity a deprese. Opozice má i negativní dopad na sexuální život.
  • V pátek se přidá kvadratura Slunce s Uranem. Kvadratura Slunce s Uranem a a bude způsobovat že budeme umíněnější í a nervóznější než obvykle. Dejte si pozor na zbytečně impulsivní reakce.
Share:

1 komentář:

  1. Dobrý den,
    krásná panoramata :)
    Na oplátku zde toto: http://www.airpano.com/360Degree-VirtualTour.php?3D=Iceland-Best-Landscapes

    OdpovědětVymazat