neděle 27. července 2014

30. Hadův týden



Vítám vás v novém týdnu. Přemýšlel jsem jak okomentovat minulý týden. To co se děje na Ukrajině, v Palestině i první odkaz který jsem zařadil - to je rozhovor s doktorem Hnízdilem. Potom jsem zjistil, že nemá cenu vymýšlet něco nového.
"Uvědomte si, jak upadá význam slova hřích, jak roste neznalost a nezodpovědnost za své činy, jak se objevují podivné modifikace rozmnožovacího pudu spoleně s tendencí k bisexualitě a obojpohlavnosti, dětinská důvěřivost v budoucnost v podobě noční můry plné katastrof a my nejsme ještě úplně ochotni udělat všechno pro to, abychom jí učinili přítrž.
Uvažujte o všeobecném rozšíření diktátorských režimů, které je možné jen tehdy, je-li morální růst v plenkách, o rozmachu infantilních kultů jako je komunismus, fašismus, pacifismus, přehnaná péče o zdraví, okultismus v téměř všech podobách, náboženství dohnaná sentimentem až k bodu úplného vyhynutí.
Uvažujte o popularitě filmů, rozhlasových stanic, fotbalových sázek a hádankářských soutěží, všechny ty prostředky na oblbování zlobivých dětí, jež nemají kloudného účelu.
Pomyslete na sportovní klání, dětský zápal a šílenství, které vyvolává; celé národy jsou vzrušeny chlapeckými půtkami.
Zamyslete se nad válkou, hrůzami, jež jsou na denním pořádku, a přesto s námi ani nehnou a sotvaže nás trápí.
Jsme děti.
...Dnes se nad námi vznáší nebezpečí, které nemá v historii lidstva obdoby. Potlačujeme individualitu stále častěji a lépe. Myslíme v pojmech davu. Válka už nezabíjí vojáky; zabíjí všechny bez rozdílu. Každý nový návrh zákonného opatření, jak nejdemokratičtjších, tak i těch nejautokratičtjších vlád, je v podstatě komunismem. Vždy je to omezení. Zacházejí s námi jako imbecilními dětmi. DORA, zákony o obchodu, vyhlášky o provozu motorových vozidel, nedělní zácpy, cenzura - nebudou nám už věřitit ani tolik, abychom přecházeli silnici dle libosti...."
Aleister Crowley, Liber Legis, 1938

Co dodat? Zamyslete se nad tím, jak ještě více od té doby naše civilizace zdebilněla, jak se magorie ještě více prohloubila. Říká se tomu "pokrok". Je tedy se ještě vůbec čemu divit? Prostě jen sklízíme zasloužené plody toho, čemu hrdě říkáme "západní civilizace".
Svět a společnost jako takovou napravit nelze, ale každý trochu normální člověk, by se měl snažit dokázat žít sám se sebou, se svými chybami. Potom by ani necítil potřebu otravovat své okolí. Nic víc, nic míň.




Pane Hnízdile, v jednom z vašich posledních blogů jste uvedl to, že se NĚCO bude muset zřejmě stát a může se stát i to, nad čím odmítáme přemýšlet a vytěsňujeme takové možnosti. Možné scénáře naznačují mnozí odborníci, laikové a někdy i šarlatáni, živící se na strachu lidí, v kterém hledají nějaký vlastní prospěch. Přidal jste se tak ke skupině lidí hovořících o bodě zlomu. Není však ve veřejném zájmu spíše držet lidi v domněnce, že tomu tak není?...

Na Zemi byli objeveni tvorové, kteří se živí elektřinou

Evoluce stvořila živé organismy, které nečerpají energii z živin, ale absorbují ji přímo v čisté formě. Neboli pojídají a vylučují elektrony.


Astrologické výstrahy pro příští týden:

  • celý týden působí kvadratura Marsu s Jupiterem, která bude způsobovat nedostatek velkorysosti, činy pod tímto aspektem nevedou k úspěchu. Lidé chtějí vše, absolutně nemyslí na ostatní, jsou lhostejní k následkům svých činů, chybí sebereflexe. Ve vztahu k ostatním převládá nekritický, tvrdý a násilný přístup.
  • do pátku působící opozice Venuše s Plutem vyvolává nestabilitu ve vztazích, nepříznivé podmínky komplikují milostný život, vztahy se často stávají terčem pomluv.
  • ve středu začne působit kvadratura Venuše s Uranem.  Může přinášet lidem do života napětí, tendence k prudkým zlomům v lásce, náhlým rozchodům. Podporuje i výstřednosti, značné citové napětí a snahu zakrývat a potlačovat skutečné city. Nicméně aspekt přeje všem kdo se zabývají módou.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat