neděle 30. listopadu 2014

48. Hadův týden

Vítám vás v novém týdnu. Minulý týden mne asi nejvíc zaujal podivný mediální galimatyáš kolem prezidenta Zemana. Aby bylo jasno... V žádném případě jsem pana Zemana nevolil a nejsem jeho sympatizant. Nicméně vše co se nyní kolem jeho osoby odehrává je vrchol trapnosti a to trapnosti tak velké, že to překonává i samotnou trapnost prezidenta. Tak za prvé... Miloš Zeman je demokraticky zvolený většinou obyvatel naší země. O něčem to sice vypovídá, ale tak to prostě je. Házení vajec na hlavu státu, mávání červenými kartami a podobné skopičiny jsou sice mediálně zajímavé, leč je to vrchol trapnosti, nerespektování základních demokratických hodnot a základní slušnosti. Jednostranné informování médii, už je jaksi lehce na pováženou. Ovšem cenzurování projevu prezidenta ve veřejně právní televizi je cesta kamsi jinam.
Jenže tím to ještě nekončí: V pondělí s červeným tričkem proti Zemanovi. Říkám si, že to již přesahuje běžný rámec lidské blbosti a ptám se proč. Můžu si rovnou odpovědět...
Prezident NED (National Endowment for Democracy) Carl Gershman Gershman vyjádřil v novinách Washington Post poplach ohledně českého prezidenta Miloše Zemana. Ve článku s názvem „Vzdávají se Češi morální odpovědnosti?“ Gershman varoval, že český prezident se „drasticky odchýlil“ od dědictví zesnulého Václava Havla. Tudíž je nutné si co nejrychleji udobřit velkého bratra a zavrtat se mu do konečníku ještě trochu hlouběji.
A druhý důvod dění lze uhádnout také poměrně jednoduše: Babiš to rozjíždí: Chce být premiérem, Sobotku si umí představit jako prezidenta.
Pan Babiš řekl, že prezident Miloš Zeman dnes „jednoznačně rozděluje“ společnost. Zajímavý názor, vskutku. Otázka zní komu to nejvíc vyhovuje. Společnosti (rozumím občanské), asi těžko... Nicméně realitou je, že to co společnost rozděluje, není osoba prezidenta, ale mediální obraz prezidenta. Když pomyslím na otázku vlastnictví většiny médií, trošku mne zamrazí.
Jinými slovy je opět načase, aby  pravda a láska v režii USA zvítězila nad jinou pravdou, nad jakýmikoliv zbytky nezávislého chápáni demokracie. Pokrytectví, rektální alpinismus, hloupost, boj o koryta a moc, jsou v téhle zemi nevykořenitelné. Domnívám se, že si tady ještě užijeme spousty legrace. Bohužel, tato zábava rozhodně sešup země po ekonomické skluzavce směr Albánie nezastaví, o což ostatně ani nejde.





Neuvěřitelná otočná jídelna císaře Nerona

Megalomanský císař Nero, který vládl Římu v letech 54 – 68 n. l., nebyl žádný troškař. Po velkém požáru Říma v r. 64, který měl podle některých zdrojů sám zorganizovat, si nechal na uvolněných pozemcích vystavět kolosální Zlatý dům (Domus Aurea), jenž byl na svou dobu sídlem nevídaného luxusu a nevkusu. Jak uvádí římský historik Suetonius, součástí obřího paláce byla i otočná jídelna, která se otáčela ve dne i v noci, a napodobovala tak zemskou rotaci. Nebývalé představení mělo ohromit císařovy prominentní hosty.

Mohou na Slunci vzniknout supererupce?

Sluneční erupce je explosivní proces ve sluneční atmosféře, který vzniká rychlou přeměnou magnetické energie v okolí slunečních skvrn na ohřev a pohyby plasmatu, urychlování částic a záření v širokém oboru spektra od radiových vln, přes optické, rengenové až po gama záření. V některých případech energie, uvolněná v těchto stelárních erupcích, podstatně převyšuje energii maximálních pozorovaných slunečních erupcí. Tyto erupce, které jsou tisíc a více krát mohutnější, než dosud pozorované nejmohutnější erupce na Slunci, se nazývají supererupce.

Podivné útvary na snímcích z Marsu (47) 

Marťany vyhubily jaderné bomby?
Vědci našli stopy obrovských výbuchů

Dva údery
"Stopy silných termonukleárních výbuchů v marťanské minulosti, hypotéza Cydonie a Fermiho paradoxu" (Evidence of Massive Thermonuclear Explosions in Mars Past, The Cydonian Hypothesis, and Fermi's Paradox) – tak se nazývá zpráva známého amerického fyzika Dr. Johna Brandenburga (1), specialisty na fyziku plazmatu na Kalifornské universitě, připravené pro výroční konferenci Americké fyzikální společnosti (American Physical Society).

Astrologické výstrahy pro příští týden:

  • Kvadratura Uranu s Plutem. Tento aspekt působí globálně a způsobuje prudké situační zvraty. Odráží společenské a sociální pozadí a může na této úrovni prohlubovat krizové jevy. Ve vědě pak může přinést nové a překvapivé objevy.
  • Pozor na sobotní úplněk.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat