neděle 8. března 2015

10. Hadův týden

Vítám vás v novém týdnu. Minulý týden pro mne byl nepřetržitě pracovní a tak nemám ani žádnou zajímavou historku. Na druhou stranu mám pro vás typ na zajímavou hru, kterou jsme si zahráli v sobotu. Jedná se o typ hry Mind Maze a pokud se chcete dozvědět více, navštivte stránku http://www.mindmaze.cz/. Mohu vřele doporučit...





Velký třesk nikdy nebyl, tvrdí nová studie

Teplota i tlak byly nekonečné a měření času i délky bylo bezpředmětné. V takovém stavu se měl nacházet vesmír před Velkým třeskem, po kterém se kosmos začal formovat do dnešní podoby. Tuto hojně rozšířenou kosmologickou teorii, jež popisuje raný vývoj a tvar vesmíru, ale nyní zpochybňuje nová vědecká studie. Upozornil na to server Science Alert.

Sibiřská záhada nabírá obrátky. Podivný „kráter“ není jediný

Loňský objev nezvyklé „jámy“ v sibiřské tundře je zřejmě jen začátek nové kapitolky geologie. Podobné krátery nyní geologové objevili i na jiných místech oblasti. Protože není zatím přesně známo, proč vznikají, není ani jasné, jak nebezpečný tento jev je. Riziko pro místní průmysl či obyvatele však představuje.

Případ olověných masek

V dobách, kdy u nás byla každá zmínka o létajících talířích událostí a knížka o UFO hotovým pokladem, se v Interpress Magazínu v roce 1971 objevil článek nazvaný Prokleté příběhy.
Jeho autorem byl George Langelaan, blízký spolupracovník dnes již legendárních objevitelů mystického realismu a tvůrců Jitra kouzelníků J. Bergiera a L. Pauwelse. Langelaanovo jméno kromě toho patří i do každé učebnice hororu – napsal totiž slavnou Mouchu, děsivý příběh o proměně člověka v hmyz, který se dočkal i filmového zpracování. Prokleté příběhy, s nimiž jsme měli možnost se asi před třiceti lety seznámit, si s Mouchou co do děsivosti nezadají. Na rozdíl od vymyšlených hororů jsou však prý tyto případy skutečné.

Záhadné ovčí kruhy  

Jak zaznamenal pan Belcher, chovatel ovcí ve Velké Británii, ty se náhle daly do pochodu v obrovském kruhu. Stalo se tak už 21.8.1988 v blízkosti West Wood.
Další případ se udál chovatelce Pam Penfold, 17.března 2001, mezi městy Inverness a Wick ve Skotsku.


Astrologické výstrahy pro příští týden:

  • Kvadratura Uranu s Plutem. Tento aspekt působí globálně a způsobuje prudké situační zvraty. Odráží společenské a sociální pozadí a může na této úrovni prohlubovat krizové jevy. Ve vědě pak může přinést nové a překvapivé objevy.
  • Kvadratura Saturnu s Neptunem znamená nebezpečí od vodního živlu, ale také i rozklad, hroucení struktur a nestálost hodnot.
  • Kvadratura Marsu s Plutem je aspektem, který v lidech vyvolává sklony k fatalitě, odevzdání se osudu.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat