neděle 15. března 2015

11. Hadův týden

Vítám vás v novém týdnu. Do nového týdne mne nenapadlo nic jiného než zařadit tento, poněkud skeptický citát. Citát nicméně ilustruje můj pocit zmaru po shlédnutí titulků zpráv za minulý týden...
Člověk promeškává smysl svého života do té míry, nakolik je nevěrný svému vlastnímu zákonu a nestává se osobností. Naštěstí si však dobrotivá a shovívavá povaha většiny lidí fatální otázku po smyslu života nikdy nekladla. A tam, kde se nikdo neptá, nemusí nikdo odpovídat.
C. G. Jung

Příští týden nám konečně vypukne jaro (hurá konečně!!) a tak přidávám pár fotografií ze zimních vycházek s Bestií :-)
Bestie

Chmel

Elektrárna




Alternativní názor na dobu ledovou...

Fiktivní velká doba ledová

Ledovce vznikly rychle, a nikoliv pomalu. Tato fáze, kterou nazývám "doba sněhová", vlastně představuje silně zkrácenou dobu ledovou.


Co když žádný Velký třesk nebyl?

Nová teorie o fungování vesmíru staví proti nepochopitelné singularitě Velkého třesku, nepolapitelné temné hmotě a přízračné temné energii kvantovou mystiku.
Jak čtenáři OSLA jistě dobře vědí, vládnoucí model vesmíru, tedy Lamda-CDM, se potýká s různými nepříjemnosti. Je jich vícero, ale divácky nejvíc atraktivní jsou tři: trable s temnou hmotou, svízel s temnou energií a pak ještě průšvih se singularitou v srdci Velkého třesku. Čím usilovněji se tyhle věci snažíme řešit, tím jako by byly trýznivější a zalézaly hlouběji pod nehty všech, které zajímají velká tajemství vesmíru.


První jarní den doprovodí zajímavý úkaz: částečné zatmění Slunce

Jedinečnou možnost sledovat zatmění Slunce budou mít 20. března i lidé v České republice. Nebude sice úplné, ale přesto půjde o největší viditelné zatmění až do roku 2021. Naposledy jsme u nás takový jev mohli pozorovat před čtyřmi lety.


Astrologické výstrahy pro příští týden:

  • Kvadratura Uranu s Plutem. Tento aspekt působí globálně a způsobuje prudké situační zvraty. Odráží společenské a sociální pozadí a může na této úrovni prohlubovat krizové jevy. Ve vědě pak může přinést nové a překvapivé objevy.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat