neděle 16. srpna 2015

33. Hadův týden


Vítám vás v novém týdnu. Minulý týden mne zaujala zpráva o nálezu kamenného pilíře v blízkosti Sicílie. Kamenný monolit nalezli potápěči v hloubce 40 metrů. Oblast nálezu byla nad hladinou naposledy před 9 350 (+-200) lety.


Monolit je 12 metrů vysoký a jeho váha je odhadovaná na 15 tun. Má velmi pravidelný tvar a jsou do něho vyvrtány pravidelné tři otvory. Po odběru vzorků bylo zjištěno i pravděpodobné místo odkud byl monolit vylámán. Je vzdálené cca 300 metrů.
Jinými slovy... Před 10 000 lety (možná ještě dříve), obyvatelé tohoto místa vylámali 12 metrů vysoký monolit, opracovali, potom 15 tunové monstrum přemístili minimálně 300 metrů a patrně i vztyčili.
Inu miluji zprávy zpochybňující vžité představy o průběhu lidských ději a o technické úrovni našich předků :-)
Zdroj tototo úvodníčku: Journal of Archaeological Science




Nový nález protažené lebky

Ruští archeologové v rezervaci památníku "Arkaim" (Čeljabinský region) objevili starověkou hrobku, ve které byla kostra ženy s velmi neobvyklým tvarem lebky.



Vývoj naší sluneční soustavy ovlivnila zmizelá obří planeta, zjistil český astronom David Nesvorný

Shluk ledových těles v oblasti, kde létá trpasličí planeta Pluto, by mohl být důkaz, že v dávnověku naší sluneční soustavy by k ní mohla patřit pátá obří planeta.



Záhada Huygensových hodin vyřešena?

Před 350 lety narazil nizozemský badatel Christiaan Huygens na záhadu, kterou si nedokázal vysvětlit. Po něm si s ní marně lámaly hlavy generace badatelů. Nyní hlásí její objasnění portugalští matematici.


Astrologické výstrahy pro příští týden:

  • V pondělí končí kvadratura Jupitera a Saturnu zodpovídá za pocity melancholie, neklidu a nespokojenosti. Lidé jsou pod vlivem aspektu nerozhodní, málo vytrvalí. Pod vlivem aspektu není dobré cokoliv plánovat.
  • Slunce v kvadratuře se Saturnem - přináší lidem rozpor mezi vůlí, touhou a realizací. Způsobuje prohry, vůle jakoby narážela na zeď. Aspekt způsobuje únavu a ohrožuje kardiaky.
    Pozor na prudké situační zvraty.
  • V neděli začne působit opozice Jupiteru s Neptunem. Aspekt podporuje vznik skandálů a v lidech podněcuje hladovost po penězích.
    Aspekt může způsobovat i promarnění příležitostí pro úspěšné dokončení plánů.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat