neděle 13. září 2015

37. Hadův týden


Vítám vás v novém týdnu.  Minulý týden mne úplně nejvíc okouzlila série dokumentárních filmů "Zapovězené kapitoly historie", kterou najdete v prvním odkazu. Filmy až neskutečně jasně  a srozumitelně komentují a možná i objasňují "tajemství" starověkého Egypta. Žádné divoké teorie, jen přeskupení faktů do logického celku.

Úpa



Zapovězené kapitoly historie


 

 

Super Stonehenge: Slavné Stonehenge obklopoval mnohem větší kruh kamenů

Archeologové objevili stopy ohromného kamenného monumentu kolem Stonehenge.

 

Největší úplněk to zatím nebyl

Kombinace pěkného počasí a úplňku možná nejednoho z nás vedla k myšlence, že ten Měsíc v úplňku září nějak moc. Když se to sejde a Měsíc je na své dráze blíže Zemi a zároveň v úplňku, osvětluje krajinu trochu víc. Největší úplněk letošního roku to ještě úplně nebyl, ten nás čeká až v září a bude to speciální velký úplněk.

Poznejte, jak mozek tvoří nové neurony. Těchto 5 věcí zvyšuje inteligenci!

Ešte pred 20 rokmi sa verilo, že po dosiahnutí dospelosti už ľudský mozog nedokáže viac produkovať nové neuróny.
Dnes však vedci vo všeobecnosti zastávajú názor, že mozog prostredníctvom procesu neurogenézy aj naďalej vytvára nové nervové bunky a to dokonca aj v staršom veku. Existuje niekoľko vecí z oblasti stravovania a životného štýlu, ktoré tento proces vedia podporiť a urýchliť.


Astrologické výstrahy pro příští týden:

  • Opozice Merkuru s Uranem způsobuje ostrý jazyk a nervovou labilitu.
  • Kvadratura Merkuru s Plutem neumožňuje soulad mezi pudy a logikou, pozor na nachlazení, může způsobovat problémy s onemocněním plic.
  • Opozice Jupiteru s Neptunem. Aspekt podporuje vznik skandálů a v lidech podněcuje hladovost po penězích.
    Aspekt může způsobovat i promarnění příležitostí pro úspěšné dokončení plánů.
  • V neděli začne působit  kvadratura Marsu se Saturnem. Způsobuje krutost, chlad a násilí. V lidech vyvolává tendence násilím zasahovat do standardních situací velmi bezohledným způsobem.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat