neděle 28. února 2016

8. Hadův týden

Vítám vás v novém týdnu.  Jak jste asi zaznamenali, přidal jsem minulý týden na blog první část povídání o magii. Dnes přidávám i další část. Třeba se vám seriál bude líbit...

Ke konci zimy patří i smrt a umírání...




Vědci se obávají, že do Země může narazit kometa, kterou zatím nevidíme

Dosud neznámý meteorický roj objevily kamery institutu SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence). Úkaz byl pozorován v prvních hodinách Nového roku na jižní polokouli a byl dobře viditelný například na Novém Zélandu i na pozadí právě probíhajících ohňostrojů.


Vědci se postavili proti popírání existence pauzy v oteplování

Nejen klimaskeptici. Už i přední klimatologové-alarmisté v časopise Nature odmítli snahy o vymazání „pauzy“ z dějin. Historická data nelze přepisovat podle nálady.

V následujícím článku se mi líbí formulace kterými se vědci pokouší obejít fakt, že druhohorní hmyz  vypadal v podstatě nachlup stejně jako současný... 

Fantasticky zachovaný druhohorní hmyz

Skutečnost, že ve výjimečných případech se mohou skvěle zachovat i měkké části těl bezobratlých živočichů z minulých geologických období, již výmluvně dokázaly mnohé podobné příklady v minulosti. Přesto je nyní až zarážející, v jak skvělém stavu se nám dochoval hmyz z období pozdní jury a rané křídy z asijského kontinentu.




Astrologické výstrahy pro příští týden:

  • Kvadratura Uranu s Plutem. Způsobuje zvraty a změny v politickém systému, případně i na úrovni civilizace.
  • Ve středu začne působit opozice Slunce s Jupiterem. Lidé pod vlivem aspektu neznají míru v žádné oblasti, přejídají se, zbytečně utrácejí, jsou samolibí. 
  • Od středy působí i kvadratura Slunce se Saturnem. Aspekt způsobuje, že se nic nedaří, sebelepší nápad nejde realizovat. Aspekt přináší i situační zvraty. Je nepříznivý také  pro zdraví - vyvolává neurotické stavy.
  • Ve čtvrtek začíná působit kvadratura Jupiteru se Saturnem. Aspekt způsobuje ochromení vůle, pesimismu. Lidi činí závislými na prvcích osudu, které se vymykají osobním plánům.
  • Pro celý rok 2016 pak platí i následující...
    Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat