neděle 24. dubna 2016

16. Hadův týden

Vítám vás v novém týdnu. Nejzajímavější byl pro mne, v minulém týdnu, objev dvou rozhovorů s profesorem Stanislavem Grofem. Odkazy na rozhovory najdete níže a rozhovory vřele doporučuji.




Profesor Stanislav Grof (*1931) je světoznámým průkopníkem na poli psychiatrie, transpersonální psychologie a výzkumu léčivého potenciálu mimořádných stavů vědomí, navozovaných psychedelickými látkami i rozličnými jinými metodami. I v třiaosmdesáti letech stále vyučuje na univerzitách a vede prožitkové semináře po celém světě. Jakožto absolvent pražské medicíny spoluzakládal Výzkumný ústav psychiatrický, kde zkoumal vliv psychedelik na lidskou psychiku a jejich terapeutický potenciál. V roce 1967 přijal nabídku studijního pobytu v USA, kde se usadil a postupně působil jako vedoucí Marylandského střediska psychiatrického výzkumu (MPRC), odborný asistent na katedře psychiatrie Lékařské fakulty Univerzity Johna Hopkinse, stálý učitel v Esalenském institutu a spoluvedoucí mezinárodního transpersonálního výcviku Grof Transpersonal Training Program. Obdržel mimo jiné prestižní cenu VIZE 97 Nadace Dagmar a Václava Havlových v Praze a Cenu Thomase Vernyho Společnosti pro prenatální a perinatální psychologii (APPPAH) za stěžejní přínos na tomto poli. Spolu se svou ženou Christinou vytvořili takzvané holotropní dýchání — metodu sebepoznávání navozením rozšířeného stavu vědomí pomocí prohloubeného a zrychlujícího se dýchání za doprovodu evokativní hudby.

Vědomí je nejhlubším tajemstvím - rozhovor se Stanislavem Grofem

Doufám, že touto krizí projdeme - Rozhovor se Stanislavem Grofem



Egypt: Nová chronologie

Před 4000 až 5000 lety nahlíželi na naši minulost jako na období zlatého věku. Věděli, že nastane doba temna. Viděli to sami na sobě, že kvalita (duchovního) vědomí klesá, a že je čekají horší časy, a že nastane chaos. Zmiňují se o tom záznamy z různých kultur. Všechny souhlasně před začátkem doby temna píší o tom, že to jde s lidstvem z kopce – že vše zhoršuje.


Nemoc potřebuje informaci. Tou může být lék, ale i jen myšlenka, vysvětluje psychosomatiku lékař

Zapomíná se na to, že na vzniku, udržování a léčení choroby můžou zatraceně významnou roli hrát psychosociální faktory, tvrdí Radkin Honzák
Jak se dívá psychosomatická medicína na vztah duše a imunity? Jak bychom měli nahlížet na lidské tělo a nemoc ve vztahu k psychosociálním faktorům? Nepodceňuje současná medicína účinky placeba?


PRAVĚ TEĎ NAŠE PLANETA ZAŽÍVÁ 40 SOPEČNÝCH ERUPCIÚVODČLÁNKY KOLEGŮPRAVĚ TEĎ NAŠE PLANETA ZAŽÍVÁ 40 SOPEČNÝCH ERUPCI

Možná jste si toho nevšimli, ale naše planeta je čím dál víc nestabilní. Podle Volcano Discovery, právě teď vybuchuje 40 sopek světa, a pouze 6 z nich nejsou podél Ohnivého Kruhu. Pokud to zní jako velmi vysoké číslo, je to dané tím, že to opravdu je velmi vysoké číslo.

Astrologické výstrahy pro příští týden:

  • Kvadratura Jupiteru se Saturnem. Aspekt způsobuje ochromení vůle, pesimismus. Lidi činí závislými na prvcích osudu, které se vymykají osobním plánům.
  • Opozice Jupiteru s Neptunem. Aspekt obecně narušuje harmonii v životě i společnosti. V lidech vyvolává fixaci na materiálno, dochází k odloučení od svého středu, od svého skutečného já.
  • Pro celý rok 2016 pak platí i následující...
    Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat