neděle 1. května 2016

17. Hadův týden

Vítám vás v novém týdnu. Minulý týden mne asi zaujaly jedině ty bubliny.... I když článek, který najdete v odkazu níž, je zajímavý bezesporu taky.

Bubliny


Bestie...

Jaro...



Tento článek je zajímavý už proto, že potvrzuje to, co a svých stránkách opakuji do zblbnutí pořád dokola. Teorie člověka jako strůjce "změn klimatu a globálního oteplování" je naprostý nesmysl. Je to moderní mýtus "dědičného hříchu" vhodný tak akorát na strašení dětí, nebo diváků televize Nova.
Nicméně nevěřím, že zjištění uvedená v článku něco změní. V lidech je třeba pocit viny pěstovat neustále a strašidlo globálního oteplování je takřka ideální. 

Sopky způsobují změny v klimatu Země po miliony let

Nová studie v dubnovém vydání Science ukazuje, že sopečná činnost spojená s tektonickým pohybem kontinentů, může být zodpovědná za klimatické změny z tepla do chladu napříč desítkami a stovkami milionů let historie Země.

Vedoucí výzkumník Ryan McKenzie řekl, že tým zjistil, že období, kdy sopky podél kontinentálních oblouků byly aktivnější, se shodují s teplejšími podmínkami v průběhu posledních 720 milionů let. Naopak, období, kdy sopky byly méně aktivní, se shodují s chladnějšími obdobími.


Klimatologům vadí, že polární mořský led odmítá roztát  

Na Ekolist.cz nedávno vyšel článek „Klimatologové založili platformu pro uvádění novinových omylů na pravou míru“. Klimatologové založili web Climate Feedback, aby protestovali proti snahám uklidnit paniku. Vědce totiž znepokojilo, co James Taylor z magazínu Forbes píše o tání polárního mořského ledu.
Podle Taylora je tento úbytek ve skutečnosti velmi malý. Od roku 1979 ubyly globálně jen asi dva miliony km2 mořského ledu. To je nepatrné, uvážíme-li, že celkový průměrný roční rozsah zalednění moří je cca 24 milionů km2. A uvážíme-li že přirozené sezónní výkyvy – na které jsou lední medvědi a tučňáci zvyklí – činí okolo 8 milionů km2 ledu.

Astrologické výstrahy pro příští týden:

  • Kvadratura Jupiteru se Saturnem. Aspekt způsobuje ochromení vůle, pesimismus. Lidi činí závislými na prvcích osudu, které se vymykají osobním plánům.
  • Opozice Jupiteru s Neptunem. Aspekt obecně narušuje harmonii v životě i společnosti. V lidech vyvolává fixaci na materiálno, dochází k odloučení od svého středu, od svého skutečného já.
  • Pro celý rok 2016 pak platí i následující...
    Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat