neděle 22. května 2016

20. Hadův týden

Vítám vás v novém týdnu. Konečně máme hezky teplo a tak nejsilnější zážitek minulého týdne je ten dnešní. Konečně jsem si zaplaval s Bestií v Labi a bylo to super!








Obrázek Göbekli Tepe na sumerské destičce?

Odkaz na stránku Grahama Hancocka. Zdá se, že nezávislá výzkumnice našla na fragmentu sumerské destičky z roku 3500 před naším letopočtem zobrazení sloupů z lokality Göbekli Tepe, s charakteristickými megalitickými sloupy ve tvaru T.
Pro méně poučené doporučuji více informací v češtině například v tomto filmu :-)


Zdevastovala povrch Marsu 50 metrová vlna tsunami?  

Podle nové studie detailní snímky povrchu Marsu odhalují zkázu pradávné megatsunami. Proto prý na Marsu nemůžeme nalézt zřetelnou čáru pobřeží.


Lysohlávky jsou doopravdy magické – proti depresím  

Nejnovější studie britských neuropsychofarmakologů dokazuje, že psilocybin z lysohlávek lze s úspěchem využít k léčbě vražedných depresí.


Astrologické výstrahy pro příští týden:

  • Kvadratura Jupiteru se Saturnem. Aspekt způsobuje ochromení vůle, pesimismus. Lidi činí závislými na prvcích osudu, které se vymykají osobním plánům.
  • Opozice Jupiteru s Neptunem. Aspekt obecně narušuje harmonii v životě i společnosti. V lidech vyvolává fixaci na materiálno, dochází k odloučení od svého středu, od svého skutečného já.
  • Kvadratura Saturnu s Neptunem. Aspekt obecně symbolizuje rozklad, hroucení jistot. Lidé pod vlivem aspektu nejsou schopni rozeznat realitu od iluzí. Tradičně pak aspekt symbolizuje nebezpečí spjatá s vodním živlem.
  • Do pátku působí opozice Slunce s Marsem. Způsobuje, že lidé plýtvají energií a ohrožují svou činností vlastní život.
  • V sobotu ji vystřídá opozice Slunce se Saturnem. Přináší rozpor mezi vůlí, touhou a realizací. Plány se nedaří, vůle jako by narážela na zeď. Aspekt vyvolává náhlé situační zvraty. Pozor na neurotické či psychosomatické onemocnění.
  • Do soboty působí opozice Venuše s Marsem. Přináší nesoulad mezi láskou a legitimitou, neuvážené uzavírání partnerských vztahů, nesoulad mezi pohlavími.
  • V neděli začíná působit kvadratura Slunce s Neptunem. Způsobuje konflikt mezi vůlí a ideálem, dvojakost. Lidé se honí za přeludy, jsou hyperemotivní a jejich vůle je snadno ovlivnitelná. Aspekt podporuje nevěru.
  • Pro celý rok 2016 pak platí i následující...
    Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat