neděle 3. července 2016

26. Hadův týden

Vítám vás v novém týdnu. Minulý týden, ve mě asi největší odezvu zanechala zpráva pod prvním odkazem. Jedním slovem - pozoruhodné...


Nad Děčínem...



25 000 let staré megalitické "budovy" objeveny v Rusku

Na Ruském Kavkaze, nedaleko od měst Tzelentzchik, Touapse, Novorossijsk a Soči, jsou stovky megalitických památek známých jako dolmeny. Ruští a zahraniční archeologové dosud zkoumají jejich účel. Neznámý je i jejich původ.
Tyto dolmeny pokrývají Západní Kavkaz na obou stranách hřebene, plochu zhruba 12.000 kilometrů čtverečních Ruska a Abcházie.
Kavkazské dolmeny představují jedinečný druh pravěkého architektury, postavený s přesně opracovaných kyklopských kamenných bloků.
Samozřejmě jsem si jistý, že archeologové nám "vysvětlí", jak tyto stavby sloužili k "rituálním účelům", nebo to byly hrobky, a s jakou lehkostí je ona neznámá megalitická civilizace postavila. Nicméně i úplný blb musí cítit, jak jsou tyto vysvětlení jsou nesmyslná.
První co napadlo mě, bylo slovo "kryt". Co napadá vás?



Parazit toxoplasma určuje, kolik se v dané zemi narodí chlapců a kolik dívek  

Sice na to není sám, nicméně z 15 studovaných faktorů skončil co do síly na pěkném třetím místě, a to v těsném závěsu za počtem dětí připadajících na jednu ženu a s nepříliš velkou ztrátou za faktorem nejsilnějším – upřednostňováním potomků mužského pohlaví. Za sebou nechal i takové borce, jako je hrubý domácí produkt na hlavu, celková nemocnost a vzdálenost země od rovníku.


Astrologické výstrahy pro příští týden:

  • Do středy trvá opozice Jupiteru s Neptunem. Aspekt obecně narušuje harmonii v životě i společnosti. V lidech vyvolává fixaci na materiálno, dochází k odloučení od svého středu, od svého skutečného já.
  • Do soboty působí kvadratura Venuše s Uranem. Aspekt způsobuje prudké změny v citech a ohrožuje nás náhlými rozchody. Vyvolává citové napětí a potlačování citů. Přináší i sklon jednat poněkud výstředně. Aspekt ale naopak přeje módě, a filmové či fotografické tvorbě.
  • Kvadratura Saturnu s Neptunem. Aspekt obecně symbolizuje rozklad, hroucení jistot. Lidé pod vlivem aspektu nejsou schopni rozeznat realitu od iluzí. Tradičně pak aspekt symbolizuje nebezpečí spjatá s vodním živlem.
  • Opozice Slunce a Pluta. Lidé si při tomto aspektu sami tvoří překážky ve svém životě. Aspekt vyvolává sebedestruktivní chování.
  • Pro celý rok 2016 pak platí i následující...
    Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.

Share:

0 komentářů:

Okomentovat