neděle 24. července 2016

29. Hadův týden

Vítám vás v novém týdnu. Minulé dva týdny pro mne byl samozřejmě nejzajímavější dovolenkový pobyt v Krkonoších. Bydleli jsme v rustikální chalupě staré 110 let (vše původní) 1100 metrů vysoko, daleko od turistů (bohužel i od Pece pod Sněžkou, ke každému výšlapu bylo nutno přičíst 7 km).

Nicméně zajímavé je i to, že se mi tady nastřádaly články, které jsou do značné míry průlomové a víceméně dokazují, že všechno je úplně jinak, než se se učí ve škole.

Modrý potok
Růžohorky

Malé video z dovolené...


Neutrina jsou ve kvantové superpozici na vzdálenosti stovek kilometrů  

Data experimentu MINOS ukazují, že neutrina letí mezi místem svého vzniku a detektorem vzdáleným 735 kilometrů ve stavu kvantové superpozice.
Už jsme si zvykli, že svět kvantové mechaniky vyznává podivné zákonitosti, které se vzpěčují naší zkušenosti. A zároveň se utěšujeme tím, že se tyhle kvantové podivnosti omezují na velmi nepatrné objekty a škály. Jenže, nejspíš bychom si tím neměli být až tak úplně jistí.

Prošel náš vesmír perfektním kosmologickým Velkým odrazem?  

Podle nové studie je Velký odraz (Big Bounce) stále ve hře. Podle této představy náš vesmír neprošel singularitou, ale přepnul se z hroucení do rozpínání. Což je prý o něco více představitelné.
Podle této představy se dosluhující vesmír postupně zhroutí a těsně před zánikem se ve Velkém třesku odrazí do nové éry existence. A to by se mohlo nebo i nemuselo odehrávat stále dokola.


Přístavy vysoko v horách

První informace o starých přístavech v bosenských horách jsem zaznamenal v roce 2013. Mnoho místních lidí o přístavech vědělo.
V bosenských horách byly objeveny přístavy, které pocházejí z doby, kdy vodní hladina byla výš o stovky metrů. To není náhoda, to je nový důkaz globální potopy.


Průlom: Nové testování DNA z 2,000-letých podlouhlých Paracaských lebek změní známou historii

Kostní prášek z nejvíce podlouhlého lebky  laboratoře vyhodnotily jako typ T2B, který pochází z Mezopotámie a oblasti nynější Sýrie, v podstatě ze srdce úrodného půlměsíce. "Přepisuje to historii, jak ji známe," řekl Marzulli.




Astrologické výstrahy pro příští týden:

  • Kvadratura Saturnu s Neptunem. Aspekt obecně symbolizuje rozklad, hroucení jistot. Lidé pod vlivem aspektu nejsou schopni rozeznat realitu od iluzí. Tradičně pak aspekt symbolizuje nebezpečí spjatá s vodním živlem.
  • Pro celý rok 2016 pak platí i následující...
    Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.

Share:

0 komentářů:

Okomentovat