neděle 9. července 2017

27. Hadův týden


Vítám vás v novém týdnu. Vypukli nám prázdniny a jak jste si jistě všimli díky absenci 26. týdne, tak mám prázdniny i já. Právě proto budou aktualizace mého blogu poněkud nepravidelné, protože odpočinek potřebuji i já. Doufám, že i tak mi zachováte přízeň.  I přes okurkovou sezónu jsme našel zajímavé články, které najdete níže...

Děčín

Bestie umí pít z kelímku...


Černobyl: Neoficiální verze katastrofy

Vědcům, kteří se podíleli na rozpletení příčiny černobylské katastrofy, to dodnes nedá spát. A zřejmě mají pro svůj neklid důvod.


Tajemná pyramida napodobující sopku

Credit: Courtesy of Robert Benfer

Z dálky, vypadá El Volcán v údolí Nepená na pobřěží Peru jako přirozený krajinný prvek. Ale tato sopka je umělá, je to kopec nebo pyramida postavená lidskou rukou, s kráterem vyhloubeným v horní části. A někteří archeologové se snaží rozluštit tajemství tohoto výtvoru.


U kanadských břehů žijí v oceánu vlci. Živí se mořskými tvory a dokáží plavat hodiny

Foto:  Ian McAllister

Na divokém pacifickém pobřeží Britské Kolumbie žije tvor, o kterém jste pravděpodobně ještě neslyšeli. Tedy – asi jste slyšeli o mořských vlcích, teď ale není řeč o rybách. „Z testů DNA víme, že jsou tito vlci geneticky odlišní od svých kontinentálních příbuzných,“ říká Ian McAllister, fotograf, který tato zvířata zkoumá skoro 20 let. „Chovají se jinak. Plavou z ostrova na ostrov a loví mořské tvory.

Další odkazy o těchto pozoruhodných tvorech s krásnými fotografiemi:

http://pacificwild.org/visual-media/photography/wolves

http://ngm.nationalgeographic.com/2015/10/sea-wolves/nicklen-photography#/05-baby-wolves-670.jpg


Astrologické výstrahy pro příští týden

  • Opozice Slunce s Plutem. Je aspekt který v lidech oslabuje pud sebezáchovy a vyvolává sebezničující chování.
  • Od čtvrtka působí Mars v kvadratuře s Uranem. Je aspektem vyvolávajícím výstřednosti, výbušnost a nestálost. Pozor na nervozitu a netrpělivost.
  • V sobotu se přidá kvadratura Venuše s Neptunem. Aspekt způsobuje milostná zklamání, zradu a nevěru. Lidé nejsou schopni unést realitu v lásce a utíkají před ní.
  •  Od soboty působí i kvadratura Jupiteru s Plutem. Na společenské úrovni se vykládá jako podvody, poškození systému, práva. Také lze vysvětlovat jako ničení hodnot, přírody, ekosystémů.
Pro celý rok 2017 pak platí i následující...
  • Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat