neděle 25. března 2018

12. Hadův týden


Vítám vás v novém týdnu. Fotografie jsou z festivalu Evolution 2018, kde Gábina pořádala workshop meditací pro začátečníky...







MILENIÁLOVÉ SE V NEJISTÝCH ČASECH OBRACEJÍ K ASTROLOGII

V chytlavém názorovém textu Star gazing: why millennials are turning to astrology pro The Guardian sleduje Rebecca Nicholson trend posledních sezón, kdy se mladá generace stále častěji obrací k astrologii, horoskopům a okultismu. Podobně jako Broadly, i trendový web The Cut zaměřený na styl a cílený na mladou generaci hlásí, že čtenářský zájem o příspěvky s tématikou znamení zvěrokruhu vzrostl v roce 2017 oproti roku 2016 o 150 procent.






Pokud bych chtěl do skutečností uvedených v článků šťourat, položil bych otázku... Nestojí Scholzova hvězda za legendou o Nibiru?

V pravěku hvězda narušila dráhy komet v naší sluneční soustavě - nové důkazy o průchodu Scholzovy hvězdy


Michael Osadciw / University of Rochester
V době, kdy moderní lidé opouštěli Afriku a neandrtálci stále žili na naší planetě, Scholzova hvězda ( pojmenovaná podle německého astronomu, který ji objevil) se přiblížila méně než jeden světelný rok od Slunce. Dnes je ve vzdálenosti téměř 20ti světelných let, ale před 70 000 lety se dostala do oblaku Oort, což je oblak trans-Neptunských objektů, pohybujících se na hranici Sluneční soustavy. Svým gravitačním vlivem narušila dráhy komet a asteroidů. Astronomové z Univerzity Complutense v Madridu a Univerzita v Cambridge ověřili, že pohyb některých těchto objektů je stále poznamenán hvězdným setkáním.
Scholzova hvězda je vlastně binární systém tvořený malým červeným trpaslíkem, s asi 9% hmotností Slunce, kolem něho probíhá dráha mnohem méně jasné a menší hnědé trpasličí hvězdy. Je pravděpodobné, že naši předkové viděli své slabé načervenalé světlo v nočních hodinách prehistorie.





Astrologické výstrahy pro příští týden

  • Kvadratura Slunce s Marsem. Aspekt vede lidi k plýtvání energií, lidé ohrožují svou činností sami sebe. Nervozita a cholerické výlevy.
  • V neděli začne působit kvadratura Slunce se Saturnem. Aspekt přináší rozpor mezi vůlí a realizací. Dává protichůdné touhy a způsobuje zklamání. Většina věcí a plánů se nedaří a aspekt vyvolává situační zvraty. Pozor by si měli dávat kardiaci, aspekt může zhoršovat jejich zdravotní stav.
Pro celý rok 2018 pak platí i následující...
  • Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat