neděle 18. března 2018

11. Hadův týden


Vítám vás v novém týdnu. Nejhezčím zážitkem minulého týdne pro mne byla sobotní projekce Klokánkova filmu "Tlačítka bdělosti" v Čajovně Na Valech. Poetický dokument o dvou meditujících vědcích musí zaujmout snad každého. Vřele doporučuji...



Klokánek v Čajovně Na Valech


Dnešní odkazy na články jsou jakousi podivnou shodou náhod (náhody ale neexistují) spojeny jedním faktem. Tímto nezvratným faktem je skutečnost, že všichni "šišouni" zde zmiňovaní, mají podle své DNA pradávný původ v jižní a jihovýchodní Evropě. Nicméně ani tato skutečnost záhadu přirozeně dlouhých, či uměle prodlužovaných lebek nijak nezmenšuje. Spíše naopak... Na této stránce jsem si jen skromně dovolil propojit existující fakta.


Protáhlé lebky z Paracas: Nové výsledky díky výzkumu DNA!

V roce 2013 začal badatel L.A. Marzulli, biolog Brien Foerster a tým výzkumníků pracovat na vědeckém pochopení a vysvětlení těchto starodávných protáhlých lebek. Některé z jejich počátečních analýz DNA ukázaly, že prodloužení nebylo způsobeno pouze umělou kraniální deformací, ale spíše genetika s některými podlouhlými lebkami, přičemž objem lebky byl o 25% větší a byly těžší o 60% než běžné lidské lebky. To znamená, že nemohly být záměrně deformovány pomocí vazby na hlavu nebo zploštění, protože kraniální deformace může změnit tvar, ale nemění objem nebo hmotnost lebky.
Nové výsledky – Včera v Los Angeles na Symposiu o protažených lebkách, L.A. Marzulli, Brien Foerster a jejich tým vědců oznámili několik nových nálezů DNA testů. Biolog Brien Foerster, který skutečně žije v Paracasu a objevil některé z těchto protažených lebek, poskytuje následující informace o nejnovějších výsledcích DNA …


Mezinárodní skupina vědců zjistila původ podlouhlých lebek, které byly nalezeny ve Střední Evropě.


Výzkumníci rozebrali DNA odebranou z ostatků 36 dospělých mužů a žen pochovaných na bavorských hřbitovech z roku 500 n. l. Ukázalo se, že všichni muži byli úzce spojeni se současnými Evropany, kdežto u žen byla objevena značná genetická rozmanitost. Majitelky podlouhlých lebek pocházely z jihovýchodní Evropy.



VEĽKOLEPÉ CHRÁMY V LUXORE: Symetria a precíznosť Ramzesových sôch

“Črty Ramzesovej tváre dokazujú, že v jej vzhľade bol využitý geometrický protokol. Je vidieť, že jemné obrysy tváre na jednej strane sa presne zhodujú s obrysmi tváre na strane druhej, čo je výtvorom nástroja riadeného skôr strojovým zariadením než ľudskou rukou. Na tvári sa dajú rozoznať stopy po náradí a tiež chyby, ktoré sa museli ďalšou prácou opraviť, a tak sú niektoré črty až príliš zdôraznené. Všetky prvky Ramzesovej tváre sú svedectvom vyspelého náradia a metód, ktoré tvorcovia používali.”
Chris Dunn




Staří Egypťané nepochází z Afriky

Německým vědcům z Institutu Maxe Plancka a Univerzity Tübingen se podařilo částečně zrekonstruovat genom 90 egyptských mumií – stářím 1500 až 3500 let. Po provedení analýzy došli k překvapujícímu závěru: staří Egypťané nebyli Afričané. Jedni měli kořeny turecké a další přišli z jižní Evropy a z míst, kde se dne rozkládá Izrael, Jordánsko, Sýrie, Libanon, Gruzie a Abcházie.



Ve starověkém Egyptě byla většina Egypťanů dolichocephalickými, neboli měli dlouhé hlavy.

Nefertiti



Astrologické výstrahy pro příští týden

  • Kvadratura Slunce s Marsem. Aspekt vede lidi k plýtvání energií, lidé ohrožují svou činností sami sebe. Nervozita a cholerické výlevy.
  • Od středy bude působit kvadratura Venuše s Plutem. Aspekt působí potíže v milostném životě a přináší jeho nestabilitu. Láska může způsobovat drastické změny v životě. Lidé pod vlivem aspektu rádi šíří pomluvy. Pozor na prochladnutí a ledvinové problémy.
  • V neděli začne působit kvadratura Slunce se Saturnem. Aspekt přináší rozpor mezi vůlí a realizací. Dává protichůdné touhy a způsobuje zklamání. Většina věcí a plánů se nedaří a aspekt vyvolává situační zvraty. Pozor by si měli dávat kardiaci, aspekt může zhoršovat jejich zdravotní stav.
Pro celý rok 2018 pak platí i následující...
  • Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat