neděle 10. června 2018

23. Hadův týden


Vítám vás v novém týdnu. Do nového týdne jsem našel inspirující citátek pro všechny, kdo vstoupili do roku ve znamení tarotové karty Viselec, tak jako já.

"Radost života spočívá v cvičení energií, neustálém růstu, neustálé změně, požitku z každé nové zkušenosti. Zastavit znamená jednoduše umřít. Věčným omylem lidstva je vytvoření dosažitelného ideálu. "
Aleister Crowley

A co mne ještě zaujalo? Přečtěte si tohle... To už je skutečně síla! Ať žije krásný nový svět. Inu děkuji, nechci...

Neuvěřitelný výzkum: Vědci se blíží k vakcíně proti úzkosti a depresím!  
Zní to bláznivě. Jedna půdní bakterie z příbuzenstva tuberkulózy a lepry působí v mozku myší a krys proti stresu a úzkosti. Jestli to bude fungovat i u lidí, a v podstatě není důvod, proč by nemělo, tak se můžeme těšit na injekce pro hrdiny.


Existuje překvapivá podobnost mezi komunikací zvířata a lidí

Když zvířata vzájemně komunikují, jejich vzájemná interakce jsou mnohem více lidské, než byste mohli očekávat. Podle obsáhlé nové studie, se řada druhů při svých rozhovorech  střídá v dialogu, stejně jako my.


Tento způsob komunikace byl už kdysi označen jako něco, co nás odděluje od zbytku zvířecí říše,  nyní ale vědci říkají, že to nemusí být zrovna dobrý příklad. Stejný vzor lze nalézt totiž všude - od cvrlikání ptáků až k "rumblingu" slonů.



Záhada zmizelé vesnice u jezera Angikuni

Opravdu zmizela? Článek o jedné "klasické záhadě".




Curiosity hlásí dávnou organickou hmotu a sezónní změny metanu na Marsu  

Robotická laboratoř Curiosity si připisuje další úspěchy. Přímé doklady života to sice nejsou, vše ale nasvědčuje tomu, že na Rudé planetě probíhají zajímavé procesy, které stojí za to zkoumat.









Záhada choceňského tunelu


Celé jedno století stával poblíž železničního nádraží v Chocni tunel. Dnes ho připomínají jen betonové stěny pod zvrásněnými skalami v místech, kde dělníci v polovině 19. století někdejší tunel prokopali.

Tunel už od více než pětašedesát let neexistuje. Zanechal nám ale jednu záhadu, kterou se zatím nepodařilo odborníkům uspokojivě vysvětlit.  Železniční fanda, sběratel a průvodčí Jiří Rokos z nedaleké Cerekvice nad Loučnou ji nazývá „záhadou choceňského tunelu“.




Astrologické výstrahy pro příští týden

  • Od středy působí opozice Merkuru se Saturnem. Aspekt způsobuje dosti pesimistický pohled na svět. Lidé zpochybňují cokoliv jsou podezřívaví a stále v opozici. Aspekt podporuje deprese a zhoršuje jejich průběh. 
  • Od středy působí i opozice Venuše s Uranem. Způsobuje nestabilitu v lásce i sexu. Náhlé změny, rozchody, vzplanutí. Pozor na impulsivitu v utrácení!
  • V sobotu se ještě přidá opozice Venuše s Marsem. Způsobuje rozpory mezi pohlavými, spory ve vztahu.
  • Od středy je Venuše ve Lvu poškozena. V lidech bude podporovat snobismus, sobectví a narcisismus. 

Pro celý rok 2018 pak platí i následující...
  • Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat