neděle 15. července 2018

28. Hadův týden


Vítám vás v novém týdnu. Do nového týdne další citátek...

"Každý interpretuje všechno z hlediska své vlastní zkušenosti. Pokud říkáte něco, co se nedotkne přesně podobného místa v mozku jiného člověka, buď vás nepochopí nebo vám vůbec nerozumí. "
Aleister Crowley, Diary of a Drug Fiend

V sobotu s námi Bestie absolvovala "Seminář jóga pro ženy", neb jsme neměli hlídání. Jak vidíte opravdu si to pěkně užívala 😄.




"Neopohani" na Islandu postaví první chrám Thorovi a Odinovi po tisíci letech

Odin, Otec Bohů
Asi před 1000 lety bylo pohanství na Islandu prakticky vymýceno a zavedeno bylo křesťanství. Ale severský neopaganismus, pod jménem Ásatrúarfélagið (někdy nazývaný Asatru), se nyní stal nejrychleji rostoucím systémem víry v zemi.  Nyní jsou věřící této víry na dosah cíle, uctívat své bohy v prvním chrámu.

Business Insider Nordic uvádí statistiky o tom, jak rychle vzrostl Ásatrúarfélagið: "Od 570 členů v roce 2002" asociace víry Æsir "- Ásatrúarfélagið - nyní čítá 3900 Islanďanů, což z něj činí největší nekřesťanské náboženství v zemi . "

První chrám Ásatrúarfélagið, postavený na počest Odin a Thora, bude dostavěn do konce roku 2018. Chrám měl původně být postaven v roce 2016, ale technické problémy zpozdily stavební práce. Je navržen islandským architektem a členem Ásatrúarfélagið Magnousem Jenssonem a bude v Reykjavíku.

Jensson navrhl chrám se zaměřením na blízký vztah mezi zemí, oblohou a sluncem. Plán budovy, který má kapacitu až 250 lidí, zahrnuje skalní stěnu svahu, skleněnou stěnu orientovanou na jih a klenutý strop se světlíkem.

Business Insider Nordic věří, že chrám, Hof Ásatrúarfélagsins, nebude jediným chrámem Ásatrúarfélagið na Islandu na příliš dlouho. Město Reykjavík věnovalo pozemek pro výstavbu chrámu a zdá se, že i jiné oblasti země také projevují zájem o vytvoření podobných chrámů na svých pozemcích.


Každý člověk má jedinečnou anatomii mozku

Stejně jako je to u otisků prstů, tak žádní dva lidé nemají stejnou anatomii mozku, ukázala studie výzkumníků z Curychské univerzity. Tato jedinečnost je výsledkem kombinace genetických faktorů a individuálních životních zkušeností. Díky tomu se liší i mozky jednovaječných dvojčat.
Profesionální hudebníci, golfisté nebo šachisté mají například charakteristické vlastnosti a vzhled těch oblastí  mozku, které pro svoji kvalifikaci nejvíce využívají.
Události s kratší dobou trvání mohou také zanechat stopy v mozku: Pokud je například pravá paže fixována po dobu dvou týdnů, zmenší se tloušťka mozkové kůry v oblastech odpovědných za řízení imobilizovaného ramene.

Záhadný černý sarkofág (+VIDEO)

" Sarkofág černé žuly je jedním z největších v Alexandrii. Odborníci ještě nezjistili, komu patří obrovská hrobka. " - Mostafa Waziri, nejvyšší egyptská rada pro starožitnosti
Archeologové změřili černý žulový sarkofág a má rozměry: výška 185 cm, délka 265 cm a šířka 165 cm.  Je popsán jako největší sarkofág, který se kdy objevil v Alexandrii v Egyptě. 




Astrologické výstrahy pro příští týden

  • Do čtvrtka je dominujícím aspektem opozice Slunce s Plutem. Jedná se o poměrně destruktivní aspekt. Lidé si před sebe staví neviditelné problémy a překážky a ničí sami sebe jejich "překonáváním". Aspekt ohrožuje zdraví především sebedestruktivním přístupem k sobě, k vnějšímu prostředí, k práci i k citovému životu. Aspekt také vyvolává nervozitu, nepokoj, tenzi. 
  • Slunce v Raku je poškozené a bude silně zvyšovat citovou zranitelnost. Pokud mají lidé pocit, že je nějakým způsobem ohrožen jejich citový život, jistota domova a primárního zabezpečení, pak jsou jejich reakce naprosto nepřiměřené situaci. Reagují vztahovačně, dezorientovaně, případně až depresívně.
  • Od čtvrtka působí opozice Venuše s Neptunem. Působí odtrženost od života, příliš idealismu v lásce a snadnou citovou zranitelnost. 
  • Ve čtvrtek v 21,52 bude Měsíc ve znamení Vah v první čtvrti. Bohužel díky poškození Plutem, bude způsobovat citovou labilitu a konflikt mezi vědomím a nevědomím. Pozor na tendence agresívně řešit problémy a na touhy urychlit věci, děje, vztahy a city za každou cenu.
  • Od soboty bude působit opozice Slunce s Marsem. Způsobuje příliš impulsívní chování, cholerické záchvaty, náhlé změny nálady. Lidé budou přehnaně agresívní a hádaví. Pozor by si měli dávat lidé se srdečními onemocněními. 
  • V sobotu začne působit i kvadratura Slunce s Uranem. Aspekt se projevuje přehnanou touhou po svobodě a nezávislosti, čímž komplikuje přátelské a partnerské vztahy. Je tu i snaha prosadit svůj názor za každou cenu, výbušnost a netrpělivost.  To vše v kombinaci s předešlým aspektem tvoří poněkud třaskavé vztahy mezi lidmi.
Pro celý rok 2018 pak platí i následující...
  • Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat