neděle 22. července 2018

29. Hadův týden


Vítám vás v novém týdnu. Dnešní citátek je zároveň nabídkou ke zhlédnutí filmu. Vřele vám ho doporučuji...
Musíme být vnitřně tiší a nezapomínat na Já. Pak mohou naše zevní činnosti pokračovat. Zapomíná muž, který na divadle hraje úlohu ženy, že je mužem? Podobné musíme také my hrát na jevišti života svou úlohu, avšak nesmíme se s ní ztotožnit.
Maharši

Podívejte se na krásný dokument zaměřený na život a učení velkého indického mudrce Bhagavána Šrí Ramana Maharšiho (30. prosince 1879 – 14. dubna 1950).
Pokud znáte dílo P. Bruntona, tak víte že je inspirováno právě tímto indickým mudrcem.
Pokud vám nevyhovuje angličtina, tak si můžete pustit české titulky, jsou v nabídce titulků k dispozici.




V pátek bude nejdelší zatmění Měsíce v tomto století, Mars uvidíme celou noc

Večerní obloha v pátek 27. července nabídne pozorovatelům úplné zatmění Měsíce. Trvat bude téměř dvě hodiny a půjde o nejdelší zatmění v tomto století. Delší nastane za 105 let. V Česku se úplné zatmění odehraje mezi 21:30 až 23:13. Navíc se Mars přiblíží k Zemi a zároveň bude proti Slunci, takže bude vidět celou noc.









4 miliony psychofarmak českým dětem v roce 2017. Přijďte na výstavu, která varuje před praktikami psychiatrů

Česká pobočka celosvětově působící organizace odhalující a vyšetřující psychiatrická zneužívání - Citizens Commission on Human Rights (Občanská komise za lidská práva) slavnostně otevřela v Praze svou výstavu Psychiatrie: pomoc nebo hrozba?








Bylo objeveno nové nebezpečí masa 

Vědci Univerzity Johnse Hopkinse zjistili, že chemické látky, které se používají během přípravy masných jídel, zvyšují riziko rozvoje maniakálního syndromu.









Astrologické výstrahy pro příští týden

  • Opozice Venuše s Neptunem. Působí odtrženost od života, příliš idealismu v lásce a snadnou citovou zranitelnost. 
  • Opozice Slunce s Marsem. Způsobuje příliš impulsívní chování, cholerické záchvaty, náhlé změny nálady. Lidé budou přehnaně agresívní a hádaví. Pozor by si měli dávat lidé se srdečními onemocněními. 
  • Kvadratura Slunce s Uranem. Aspekt se projevuje přehnanou touhou po svobodě a nezávislosti, čímž komplikuje přátelské a partnerské vztahy. Je tu i snaha prosadit svůj názor za každou cenu, výbušnost a netrpělivost.  To vše v kombinaci s předešlým aspektem tvoří poněkud třaskavé vztahy mezi lidmi.
  • V pátek 27.2. bude úplněk. Měsíc bude stát ve Vodnáři a bude poškozený. Bude v lidech vyvolávat tvrdohlavost a vysokou touho po svobodě za každou cenu. Kvadratura Měsíce s Neptunem vyvolává citové zmatky a jejich projekce do druhých lidí. Pozor na alkohol a návykové látky! Opozice na Dračí hlavu může způsobovat problémy v rodině, lidé budou podráždění a nespokojení s okolím. Konjunkce s Marsem pak vyvolává prudké změny nálad, vztek, žárlivost. Lidé jednají pouze na základě citů a emocí, mají sklon k prudkým akcím.
  • Pokud si spojíte vše výše uvedené a zkombinuje to s vedrem, je na místě určitě varování před dosti těžkým týdnem.
Pro celý rok 2018 pak platí i následující...
  • Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat