neděle 2. prosince 2018

48. Hadův týden


Vítám vás v novém týdnu. Odkazy v dnešním týdnu demonstrují skutečnost, že ne vše je ve skutečnosti takové, jak se může na první pohled zdát.
Nicméně první odkaz na studii University v Edinburghu už překračuje rámec běžných zpráv. Pokud bychom žili v normálním světě, byl by tento článek světovou senzací číslo jedna. Zjištění o tom, že lidé před 40 000 lety, chápali proces precese zemské osy a pomocí toho fixovali události do jednotného kalendáře napříč vzdáleností a časem má na chápání naší minulosti i současnosti nedozírné následky. Je již prakticky jisté, že v našich dějinách je  všechno poněkud jinak, než se učí ve škole, jinak, než jak to dnešní lidé chápou.




Umělecká díla na místech po celé Evropě nejsou pouze zobrazením divokých zvířat, jak se dříve myslelo. Symboly zvířat reprezentují hvězdná souhvězdí na noční obloze a slouží k demonstraci astronomických dat a označení událostí jako jsou dopady komet, tvrdí analýza z University of Edinburgh .
Vědci odhalují, že asi až před 40 000 lety lidé sledovali čas pomocí znalostí pomalých změn pozice hvězd v horizontu tisíců let.
Zjištění naznačují, že starověcí lidé chápali následky postupného posunu rotační osy Země. Objev tohoto jevu, nazývaného precese rovnodenností, byl dříve připisován starým Řekům.

Výzkumní pracovníci z univerzit v Edinburghu a Kentu studovali detaily paleolitického a neolitického umění se symboly zvířat na místech v Turecku, Španělsku, Francii a Německu.
Zjistili, že všechna místa používají stejnou metodu stanovení data, založenou na sofistikované astronomii, přestože umění bylo odděleno v čase desítkami tisíc let.

Výzkumníci objasnili dřívější poznatky ze studie o kamenných řezbách na jednom z těchto míst - Gobekli Tepe v Turecku - které je interpretováno jako památka na zničující dopad komety zhruba 11 tisíc př.nl. Předpokládá se, že tento úder zahájil mini ledovou dobu známou jako Mladší Dryas.

Také dekódovali to, to co je pravděpodobně nejznámější starodávnou kresbou - scéna Lascaux Shaft ve Francii. Dílo, které zobrazuje umírajícího muže a několik zvířat, může být připomínkou dalšího úderu komety kolem roku 15200 př.nl.

V případě nejstarší sochy na světě, Lvího muže z jeskyně Hohlenstein-Stadel, z doby před 38.000 p.n.l., byl také shledán soulad s tímto starodávným časovým systémem.

Dr. Martin Sweatman z univerzity v Edinburgu, který vedl studii, uvedl: "Ranné jeskyní umění ukazuje, že lidé v poslední ledové éře měli sofistikované znalosti o noční obloze...
Tato zjištění podporují teorii mnohonásobných dopadů komet v průběhu lidského vývoje a pravděpodobně budou znamenat revoluci v tom, jak vnímat pravěké populace."


Oteplují ledovce planetu? Některé ano!  

Že ledovce oteplují planetu? Jděte s tím k šípku! Podobně nejspíš zareagujeme všichni na tak kacířské tvrzení. Ale jen do doby, než se seznámíme s výsledky studie mezinárodního týmu, který čtyři roky na Islandu měřil obsah plynů ve vodě vytékající z pod ledovce. Rozborem izotopů atomů v molekulách plynu se jim podařilo prokázat, že pod ledovou pokrývkou se tvoří metan. Hodně metanu. A ten, jak známo škodí. Co teď s tím?


Skrytý zdroj tepla taví zespodu ledovec v Antarktidě 

Nová studie naznačuje, že pod Východní Antarktidou je velký zdroj geotermálního tepla, který zespodu pomalu taví ledovec. K odhalení přispěla radarová analýza, prováděná ze vzduchu, která umožnila „proniknout do ledu“ do hloubky asi tří kilometrů. O objevu informuje časopis Science Alert.


Astrologické výstrahy pro příští týden

  • V pátek 7.12. bude Měsíc v Novu a bude stát ve znamení Střelce. Vzhledem k poškození Měsíce si budeme muset dávat pozor na přílišný optimismus a vlastní sebestřednost. Bude lépe se s nikým nepřít, protože při tomto postavení Měsíce má každý člověk pocit, že jedině jeho pravda je ta správná.
    Kvadratura Marsu s Měsícem způsobuje nestabilní nálady, tendenci brát si vše příliš osobně. Aspekt škodí žaludku a zažívání. Při tomto aspektu vše ještě více může zhoršit alkohol, pozor na něj!
    Kvadratura Měsíce s Neptunem do toho všeho ještě zanáší zmatky v citovém životě a projekci tohoto zmatku na druhé lidi. I zde je varování neřešit své problémy alkoholem, nebo jinými drogami. 
  • Opozice Venuše s Uranem. Jedná s o aspekt způsobující nestabilitu v citovém životě - náhlá vzplanutí, náhlé rozchody. Problémem mohou být i chutě k impulsívnímu utrácení.
  • Kvadratura Slunce s Marsem. Vyvolává v lidech přehnaně impulsívní chování, hádavost, agresivitu a náhlé změny nálady. Pozor by si měli dávat lidé s nemocemi srdce, protože aspekt zatěžuje oběhový systém. 
  • Kvadratura Slunce s Neptunem. Způsobuje sklony k únikům ze zodpovědnosti a konec konců i únikům z reality. 
Pro celý rok 2018 pak platí i následující...
  • Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat