neděle 23. září 2018

38. Hadův týden


Vítám vás po delší době v dalším týdnu. Trochu symbolicky je to zároveň první podzimní týden tohoto roku. Dnes v neděli nám totiž v 3:55 minut začal podzim.
Moje delší odmlka byla zaviněná prostě tím, že jsme letošní léto strávili poněkud akčněji a většinu prázdnin jsme strávil "off line". Prázdniny jsme si protáhli ještě o cestu do Paříže a fotky najdete na blogu ContrastArt.





Obří světelná koule se málem srazila s autem

Bíle zářící objekt připomínal Andrewovi zdálky pouliční lampu nebo protijedoucí vůz. Silnice ale byla neosvětlená a úplně prázdná a řidič záhy zjistil, že jde o něco úplně jiného. „Byl jsem úplně v šoku, když jsem si pak záznam pustil znovu,“ řekl o události. „Kromě mě na silnici nikdo nebyl, ani cyklisté, ani další auta. Když se tento objekt ke mně přiblížil a proletěl vedle, zabrzdil jsem a jen jsem se díval. Skutečně tam nikdo nebyl, ani žádní další lidé.“



ZÁHADNÍ OBŘI SE STRAŠIDELNÝMA OČIMA MOŽNÁ PŘEPÍŠOU EVROPSKÉ DĚJINY

Za kolébku evropské civilizace tradičně považujeme Řecko, odkud pocházejí i první antropomorfní sochy antických bohů a hrdinů. Nálezy v západní Sardinii ale naznačují, že se ve Středomoří věnovala sochařství ještě jedna vyspělá, možná i starší civilizace. Problém je v tom, že o ní nic bližšího nevíme.



Asherah: Zapomenutá manželka Boha

  
Ti, kteří jsou vychováni v židovsko-křesťanské tradici, mohou být překvapeni, když zjistí, že bůh, který se propracoval do starozákonních textů i Nového zákona měl ve skutečnosti manželku. 







Astrologické výstrahy pro příští týden

  • Do středy bude působit kvadratura Marsu s Uranem. Vyvolává v lidech sklony k náhlým akcím. Lidé jsou extrémně hádaví a náhle mění nálady. Je nutné si dávat pozor na stroje, úrazy. Nebezpečí hrozí i od přírody.
  • Do soboty působí kvadratura Slunce se Saturnem. Aspekt vyvolává pesimismus. Dává překážky v realizaci našich plánů. Lidé jsou přehnaně tvrdí k sobě i druhým, chladní a uzavření. Aspekt blokuje smysl pro humor. Pozor na úrazy a zlomeniny. 
Pro celý rok 2018 pak platí i následující...
  • Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat