neděle 17. března 2019

11. Hadův týden



Vítám vás v novém týdnu. Minulý víkend jsme byli s Gábinou v Třinci a tak se s vámi musím podělit o překrásný západ Slunce, který jsme tam viděli...
Příští týden je význačný tím, že začíná astronomické jaro. Ve středu 20. března v 22:59 nastává jarní rovnodennost, což je okamžik, kdy se střed slunečního kotouče ocitne přesně nad rovníkem a Slunce vstoupí do znamení Berana.
Odkazy na články, které mne minulý týden zaujaly, jsou to tak trochu "bořiči mýtů" snad se vám budou líbit. Škoda, že si články nepřečetli "protestovači" proti změnám klimatu.







Grónský led ukrýval stopy 2 600 let staré běsnící solární bouře  

Naše hvězda se občas odváže a odpálí naším směrem pořádnou solární bouři. Na Zemi po takovém škaredém vesmírném počasí zůstávají stopy v podobně radioaktivních atomů, Můžeme je najít třeba v ledu z Grónska, kde zamrzly na tisíce let. Pro nás je to poučení, že se Slunci nedá moc věřit.

Jsou příčinou ledových epoch Země tektonické srážky v tropech?  

Geologové tvrdí, že v tropech pracují planetární tektonické termostaty. Když jsou dost velké, tak dovedou přivolat ledovou epochu, která na dlouhé miliony let sevře celou planetu do šíleného cyklu ledových dob. Děje se to i teď a v jedné takové drsné ledově epoše zrovna žijeme.






Astrologické výstrahy pro příští týden

  • Ve čtvrtek bude úplněk ve znamení Vah. V tomto znamení Měsíc způsobuje poměrně velkou citovou labilitu. Lidé pociťují značný diskomfort v narušených vztazích a to nejen těch partnerských. Je to tím, že roste citlivost pro vnímání pocitů druhých. Hůře také snášíme kritiku. Bude lépe, když o tomto úplňku budete vyhledávat pouze společnost lidí, se kterými pociťujete harmonii a nebudete se snažit řešit dlouhodobější problematické vazby. Rozhodně se vyhýbejte lidem, s kterými jste ve sporu, nebo na vás působí depresívně. Postavení zlepšuje vnímání umění a je to tedy den, jako stvořený pro návštěvu výstavy, či galerie.
  • Celý týden působí kvadratura Venuše s Marsem. Aspekt obecně vyvolává problémy mezi pohlavími ve všech oblastech. Způsobuje vzájemné nepochopení v sexualitě i citech.  
Pro celý rok 2019 pak platí i následující...
  • Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat