neděle 12. května 2019

19. Hadův týden


Vítám vás v novém týdnu. Do nového týdne mne padlo oko na následující citátek...
„Utkal jsem se smrtí: Bůh a Satan bojovali o mou duši celé ty tři dlouhé hodiny. Bůh zvítězil - nyní mám jen jednu pochybnost - který z těch dvou byl Bůh?"
-Aleister Crowley, Aceldama : A Place To Bury Strangers In (1898) 





Lidé a psi - už 100 000 let spolu?

Až do roku 2010 se většina odborníků domnívala, že k domestikaci psů došlo asi před 14 000 lety, ale studie mitochondriální DNA u psů silně naznačují, že psi se vyvíjeli vedle lidí více než 100 000 let.
Na podporu tohoto nového paradigmatu bylo v roce 2009 objeveno několik rituálně pohřbených psích lebek v jeskyni v České republice, nález se datuje do roku 30.000 př.nl! Navíc, v roce 2011 byla nalezena paleolitická kostra psa z let 30.000 př.nl, která kousala velkou mamutí kost a její mozek byl pečlivě odstraněn někdy po smrti, což naznačuje rituální význam pohřbu. Další psí lebka datovaná do 31.000 př.nl byla nalezena pohřbená s lidským tělem v jeskyni Razboinichya na Sibiři, a to nejen ptvrzuje zjištění archeologů, že muž měl domestikované lovecké psy, ale i to, že hráli důležitou roli v jeho systému víry.


Lidé s depresí se po poslechu smutné hudby cítí lépe, naznačuje výzkum 

Jedním z hlavních symptomů závažné depresivní poruchy (MDD) je přetrvávající smutek. Opravdu lidé s touto diagnózou upřednostňují smutné podněty, protože je udržují v jejich depresi? Poslední výzkum naznačuje pravý opak.






Trinity - mystický monolit v Mahendravadi

Zajímavé video o indickém vyřezávaném monolitu a významu čísla 3...



Astrologické výstrahy pro příští týden

  • V sobotu 18.5. bude úplněk ve znamení Štíra. V tomto znamení nese intenzivní prožívání citů, vášnivost. Osobní záležitosti se berou příliš vážně. Rozvíjí se žárlivost, snaha ovládat jiné citově. Tvrdohlavost a neústupnost v citových otázkách. Tradičně je znamení Štíra spojené s trávením, močovým a pohlavním ústrojím a tak bychom se měli vyhnou prochladnutí a přetěžování organismu nevhodnou stranou. Jinými slovy, úplňkový půst a meditace jsou plně na místě...
    Pozor na opozici s Merkurem, která způsobuje, že nevědomí ruší vědomí, vyvolává nervozitu a zhoršuje komunikaci.
    Trigon s Neptunem bude zvyšovat intuici a posiluje fantazii. 
  • Opozice Marsu s Jupiterem. Působí pouze v pondělí. Vede lidi k užití kolektivní síly pro vlastní zájmy. Lidé podléhají a obhajují násilí. Roste vliv fanatismu a pokrytectví.
Pro celý rok 2019 pak platí i následující...
  • Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat