neděle 15. června 2014

24. Hadův týden

Vítám vás v novém týdnu. I v tomto týdnu jsem zařadil pokračování vyprávění o Islandu - To se vyřeší.

Nymburk
Západ slunce nad Nymburkem - příroda je neskutečně kýčovitá...



Letadla mizela z radarů i v Praze. Možná kvůli "elektronické válce" NATO

 Několik výpadků na začátku tohoto měsíce zaznamenaly řídicí věže v řadě měst ve střední Evropě včetně Prahy. Příčiny incidentu stále neznáme. V podezření je cvičení vojsk NATO v Maďarsku.

Odkud přišli Australané? 

Původ domorodých Australanů je pro vědce stále záhadou.  K dispozici je i verze, že jde o dědice legendární Atlantis, kteří se zachránili před potopou ...
Ale nález, který byl nedávno objeven na ostrově Timor v jižní části Malajského souostroví, vede k závěru, že kořeny australských kmenů se nachází v Africe.

Italové překvapivě oznámili, že brutální kníže Dracula byl pohřben v Neapoli

Valašský kníže Vlad III. Dracula (1431 – 1476) posloužil kvůli své krutosti jako předloha pro literárního a filmového upíra Drákulu. O jeho smrti a posledním místě odpočinku kolovaly nejrůznější fámy. Se zcela překvapivou informací teď přišel italský list Il Gazzettino, který oznámil, že jeho hrob byl objeven v Neapoli.

Proč nejsou na odvrácené straně Měsíce moře?

Když v roce 1959 přinesla Luna 3 první záběry odvrácené strany Měsíce, planetologové byli překvapení. Lidskému oku ukrytá část povrchu našeho kosmického souseda má mnohem menší počet moří. Proč?

Počítačový program prošel Turingovým testem. Máme slavit?

Turingův test pokořil simulátor třináctiletého chlapce Eugena Gootsmana. Jedni to vidí jako historický úspěch počítačových věd, druzí upozorňují na možné nedostatky.
Kdo by neznal Turingův test? A kdo by netoužil vědět, jestli mohou stroje myslet? Právě o tom totiž Turingův test je. Osudem těžce zkoušený matematik a průkopník umělé inteligence Alan Turing si ho vymyslel před 65 lety. Princip testu je úplně jednoduchý. Počítačový program musí přesvědčit lidské rozhodčí ve více než 30 procentech hodnocení, že je člověk. Brzy se ukázalo, že to není žádná legrace.



Astrologické výstrahy pro příští týden:


  • Do úterý působí opozice Venuše s Uranem pak způsobuje prudké zlomy v lásce, náhlé rozchody, výstřednosti. Aspekt nicméně přeje módním tvůrcům, filmovému umění.
  • Opozice Marsu s Uranem nese sklony k výstřednostem, nestálost a sklony k násilí. Způsobuje hádky a roztržky ve vztazích i mezi cizími lidmi. Vyvolává silné nervové napětí.
  • Kvadratura Marsu s Plutem  v lidech vyvolává fatalitu, narušuje harmonii v erotice a přeje jen a pouze S-M zaměřeným párům. Globálně tento aspekt stál i v pozadí velkých zemětřesení.

Tento týden bude nejsilněji působit retrográdní Merkur, který bude negativně působit na náš intelekt, síla ostatních planet je vyrovnaná.

Mějte se hezky...
Hade
Share:

0 komentářů:

Okomentovat