neděle 28. září 2014

39. Hadův týden

Vítám vás v novém týdnu. Někdy v červnu jsem se na tomto místě rozplýval na překrásným videoklipem z mexické přírody. Konečně jsem našel čas a dopídil jsem se zdroje klipu. Byl jedním z celé série videoklipů, které vznikly pro mexickou Televisa u příležitosti výročí dvou set let mexické nezávislosti. Kompletní přehled klipů najdete >>ZDE>>.
A tady je malá ukázka, skutečně neskutečné :-)




Nicméně i na Slovensku v Bílých Karpatech je hezky.....
Vrbovce
Vrbovce - před bouřkou


Neff v knize propojuje motivy z verneovek.

Spisovatel Ondřej Neff se posledních několik let ponořil hluboko do díla Julese Verna.
Nejprve převyprávěl v duchu moderního pojetí dobrodružného žánru osm klasických verneovek. Pak se pustil do grandióznějšího plánu: píše vlastní trilogii, ve které propojí motivy ze všech známých verneovek.

Umělá sladidla škodí, navozují první stádium diabetu

Sladkosti jsou silným lákadlem a křivky našich dříve ladných těl, jsou toho častým důkazem. Velká těla, jak tomu říkají v Americe, jsou kromě gurmánských prožitků provázena i problémem zvaným cukrovka. Obé se šíří světem jako lavina a experti hovoří o epidemii. Ti, co to s námi myslí dobře, nám doporučují sladidla umělá. Zastříhat ušima by ale měli všichni, co uvěřili, že tím svému zdraví prospívají. Stejně snadno a možná i snadněji si než cukrem, lze diabetes uhnat třeba sacharinem, aspartamem,...

Astrologické výstrahy pro příští týden:

  • Od úterý působí kvadratura Slunce s Plutem. Aspekt komplikuje sexuální vztahy, lidé mají tendence k sebedestruktivnímu chování, i malé problémy se stávají nepřekonatelnými překážkami. 
  • Od středy pak bude působit opozice Slunce s Uranem. Ta bude zodpovědná za náš špatný úsudek, umíněnost, přehnanou touhu po nezávislosti. Silně zvyšuje, díky nárůstu lidské impulsivity, nebezpečí nehod a násilí ve všech podobách.
  • Díky předešlým dvěma aspektům je Slunce ve Vahách od středy do soboty poškozené. Bude nám komplikovat život tím, že přinese nerozhodnost, neschopnost řešit problémy v citových oblastech, vyhýbání se zodpovědnosti za cokoliv.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat