neděle 18. ledna 2015

3. Hadův týden

Vítám vás v novém týdnu. Většinou se na tomto místě svěřuji s nějakou událostí, která mne zaujala v průběhu uplynulého týdne. Tentokrát mne to ale nedá a vrátím se k začátku roku, tedy abych byl úplně přesný, tak k 1.1.2015.
V podvečer, tak nějak okolo 17,30, jsem venčil Bestii a vraceli jsme se liduprázdnými ulicemi domů. Blížili jsme se k přechodu přes hlavní silnici a vidím jak se po něm plahočí starší pán s evidentně těžkým kufrem. Byl zhruba v polovičce silnice, když se po hlavní přiřítilo neosvětlené auto a se skřípěním brzd zastavilo pár centimetrů od pána. Když se pán trochu probral ze šoku, tak utrousil:"No, ještě mě přejeď". V tu chvíli z okénka auta vykoukne ženská hlava a začne ječet:" Ještě se rozčiluj dědku, dyk nejseš vůbec vidět, tak co se divíš!"
Chlapík pokrčil rameny a se slovy:"Tak si rozsviť nádhero...", pokračoval v přepravě svého zavazadla. Paníslečna samozřejmě nezareagovala rozsvícením světel a se svým temným dopravním prostředkem zmizela v temnotě, patrně s cílem přejet někoho jiného.
Z počátku mne surreálnost celé scény rozesmála, nicméně když o všem s odstupem přemýšlím, zdá se mi příhoda jaksi symbolická. Když čtu zprávy, poslouchám rozhovory lidí, či sleduji jejich chování vzrůstá ve mě podezření, že rozsvíceno má pouze velmi malá menšina lidí...





Barva na čínských terakotových vojácích je technologický zázrak a záhada pro kvantové fyziky.

Čínský nach nebo také chanský purpur je jedno z nejstarších umělých barviv na světě. Byla jím obarvena i proslulá terakotová armáda prvního císaře dynastie Čchin. Poprvé byla tato barva uměle syntetizována před dvěma a půl tisíci lety, ale až nedávno se vědcům podařilo určit její chemické složení a zvláštní magnetické chování.

Jsou ve Sluneční soustavě ještě další planety?

Možná ano. Nasvědčují tomu výpočty astronomů založené na pohybech extrémních transneptunických těles.
Merkur, Venuše, Země, a tak dál až po Neptun. Naše stará dobrá Sluneční soustava sice přišla o Pluto, ale i tak je to pestrá společnost osmi planet, které všichni důvěrně známe. Nicméně, ani tohle číslo nemusí být konečné. Astronomové se vlastně už dlouho dohadují, jestli někde za oběžnou dráhou Pluta náhodou neobíhá ještě další, zřejmě dost temná planeta. A třeba nejen jedna. Jak se říká, pod svícnem bývá největší tma.

Osm týdnů pro mocnější mozek: Harvard prokázal účinky meditace

O tom, že meditace působí blahodárně na lidskou psychiku i organismus, není pochyb – ukázaly to četné studie. Poslední z nich je z Harvardu a přichází se zajímavým závěrem: meditace vytváří změny v šedé kůře mozkové a dokáže ji i obnovit.



Astrologické výstrahy pro příští týden:

  • Kvadratura Uranu s Plutem. Tento aspekt působí globálně a způsobuje prudké situační zvraty. Odráží společenské a sociální pozadí a může na této úrovni prohlubovat krizové jevy. Ve vědě pak může přinést nové a překvapivé objevy.
  • Opozice Merkuru s Jupiterem způsobuje chybný úsudek, nediskrétnost, kolísání nálad.
  • Ještě v pondělí působí kvadratura Marsu se Saturnem, která velmi silně podporuje akceschopnost zla. Nese krutost, chlad, tendence k násilným změnám zavedených pořádků.
  • Do soboty bude působit opozice Venuše s Jupiterem. Ta způsobuje nesoulad mezi láskou a legitimitou. Svádí k nepořádku v osobním životě. Doba trvání aspektu je naprosto nevhodná k uzavírání sňatku.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat